Čair bi mogao da dobije skejt park, terene za rekreativce, staze za rolere kao i teren za odbojku na pesku

Novi izgled, uskoro bi trebalo da dobije omiljeni niški park Čair. Predvidjeni su novi tereni za rekreativce, koji će se nalaziti iza sadašnjeg Klizališta. Takodje, kako trenutno stoje stvari, pomenuti park koji predugo čeka svoje novo ruho, mogao bi da dobije i park za skejtere ali i teren za odbojku na pesku, te stazu za rolere. Novi izgled trebalo bi da dobije i plato kod Streljane i teniskih terena.

“Obišli smo tri potencijalne lokacije za koje smo već izradili tehničku dokumentaciju za skejt park, za teren za odbojku na pesku, kao i za prostor na kome će se nalaziti roler staza, u okviru koje će se nalaziti tereni za sedam vrsta različitih sportova, koji će kasnije ispunjavati sve uslove za kasnije za neka međunarodna takmičenja” – istakao je v. d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša.

Ono što se još uvek čeka je građevinska dozvola. Inače, Grad je već konkurisao kod različitih ministarstava za sredstva, a vrednost investicije je 100 miliona dinara, rečeno je prilikom obilaska Čaira.

Global Digital Clinik