Bravo humani ljudi! Mala Nišlijka Isidora (13) nastavlja terapiju koja život znači

Mala Nišlijka, trinaestogodišnja Isidora Andjelković, dobila je priliku da nastavi rehabilitaciju, koja joj život znači. Sve zahvaljujući humanitarnom koncertu niških umetnika koji je juče održan u sali Simfonijskog orkestra u Nišu, a koji je inicirala Violeta Stamenković sa niškog Univerziteta. Za samo tri nedelje prikupljeno je neverovatnih 2,7 miliona. Podsećamo, Isidori je neophodno 1,7 miliona dinara za terapije.

Malenoj Nišlijki je posle moždanog udara pre dve godine, leva strana tela ostala paralizovana, teško se kreće i otežano koristi levu ruku. Ipak, i pored svega toga, ona je odličan đak i dete puno duha.

Isidorina terapija košta 15.000 evra. Radi se o intenzivnoj robotskoj rehabilitaciji koja traje tri meseca, radi se šest dana nedeljno, po šest sati dnevno. Terapija garantuje čak 95 odsto ozdravljenja i mogućnost da se Isidora vrati životu koji je živela pre bolesti.

Podsećamo, inicijativa “Udruženim snagama za Isidorinu sreću” potekla je od Violete Stamenković sa Univerziteta u Nišu, a podršku su dale i druge Nišlije, osvedočeni humanisti poput Ivanke Milutinović i Gorana Jovanovića.

Nišlije su tako imale priliku da uživaju u nastupima Vokalne grupe “Kosntantin”, Anđele Bratić na flauti, Nikole Cvetkovića na klaviru, Ane Veličković Igić na flauti, Aleksandre Ristić mecosoprana, Marka Milisavljevića baritona, dirigenta Ivane Mirović sa ženskim horom Studentskog kulturnog centra i KUD „Abrašević” Niš.

Takođe, književnici Violeta Jović i Vlasta Cenić, svojim književnim delima dodatno su obogatiti ovu humanitarnu manifestaciju

Ulaznica je koštala 1.000 dinara.