Branislav Kačar podneo ostavku u Gradskom veću: Prelazi na novu funkciju kod ministra Tončeva

kačar
Foto: PrtSc, Youtube

Branislav Kačar podneo je ostavku na funkciju gradskog većnika. Iz Gradskog veća odlazi na funkciju u kabinet ministra bez portfelja, Novice Tončeva.

Kako je Kačar rekao, njegova funkcija kod Novice Tončeva biće ili mesto savetnika ili pomoćnika ministra. Na novu funkciju prelazu u skladu sa partijskim dogovorom, i ona će formalno biti realizovana naredne nedelje, navodi.

Ko je Branislav Kačar?

Rođen je 1990, u Zenici (BiH). Osnovnu i srednju mašinsko-tehničku školu završio je u Nišu. Diplomirao na fakultetu Zaštite na radu. Jedini je koji je ostao iz prethodnog Veća, koji je formirao Darko Bulatović.

2013. zaposlio se u JKP “Naissus”, a dve godine kasnije prešao je u “Jugoistok”. Bio je potpredsednik Radničkog 2015. i 2016. godine. Marta 2016. je izabran za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, tada je postao i član Gradskog veća.

Kačar je uhapšen 2017. godine, zbog sumnje da je umešan u korupciju. Bio je osumnjičen da je namestio tender za angažovanje zaposlenih u gradskoj upravi, kao i da je umešan u malverzacije u vezi sa isplatom novca iz budžeta. 2019. godine pravosnažno je oslobođen optužbi. Član je Srpske napredne stranke.

 

Dostava hrane u Nišu