Bjesovi posle pet godina nastupaju u Nišu

bjesovi
Foto: Mikica Andrejić

Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, kultni gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u subotu, 2. oktobra u Banovini sa početkom od 21 sat. Biće ovo njihov prvi koncert u našem gradu posle punih 5 godina, kada su nastupili u istom prostoru.

Bend pod imenom Bjesovi postoji od 16. jula 1990. tj. od prve večeri prve čačanske gitarijade, kada su pobedili i od novca od nagrade snimili svoj prvi album. Od tada je prošlo preko 30 godina, a antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, velika medijska pažnja, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, obezbedili su Bjesovima kultni status meðu publikom.

Prema rečima frontmena benda Zorana Marinkovića, Bjesovi, iako stabilno oslonjeni na teški rok, žanrovski su ipak teško uhvatljivi, a njihove pesme su deo autobiografske priče o genezi jedne duše.

Svaki koncert Bjesovi sviraju u svom maniru – čvrsto i uverljivo, i atmosferu neretko dovode do usijanja uz ogromne erupcije emocija publike, koja opijena Marinkovićevom harizmom deluje kao da je u transu.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara su u prodaji i mogu se kupiti u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), kao i u pivnici Nemir (Učitelj Tasina 17). Na dan koncerta cena će biti 1200 dinara.

Organizatori ističu da prema aktuelnim merama, nikakve potvrde neće biti potrebne za ulaz, jer će koncert biti organizovan sa smanjenim kapacitetom Banovine.