Biznis Centar: Do kraja godine 200 Nišlija vodiće interent prodavnice

Besplatni promotivni čas o Dropshippingu u Nišu; Uskoro još jedan; Foto: Biznis Centar Niš
Besplatni promotivni čas o Dropshippingu u Nišu; Uskoro još jedan; Foto: Biznis Centar Niš

Za mnoge ambiciozne preduzetnike ali i početnike, trgovina preko interneta nudi brz i efikasan način da se proširi ili započne vođenje sopstvenog posla.

Ono što je najbolje je da ne moraju da imaju svoj proizvod i magacine, jer postoje na hiljade uspešnih prodavnica u svetu koje zarađuju novac prodajom robe koju nemaju na lageru, već je njihov dobavljač šalje direktno kupcu na njegovu kućnu adresu.

Nišlije spremne da vode onlajn prodavnice

U Biznis Centru Niš potencijalni internet preduzetnici su saznali kako da uspešno kreiraju prodavnicu pomoću Shopify platforme.

“Do kraja godine osposobićemo 200 Nišlija da se bave onlajn biznisom. Ipak, pre nego prođu proces obuke koji traje ukupno 25 časova u okviru kursa droppshiping, zainteresovanim Nišlijama smo na uvodnom predavanju objasnili prednosti bavljenja ovim poslom”, kaže predavač Biznis Centra Niš, Andrija Nikolić, preduzetnik sa velikim iskustvom u internet poslovanju.

Cilj biznis Centra Niš je da do kraja godine 200 preduzetnika vodi interent prodavnice; Foto: Biznis Centar Niš
Cilj biznis Centra Niš je da do kraja godine 200 preduzetnika vodi interent prodavnice; Foto: Biznis Centar Niš

Iako je dropshipping jedno od retkih zanimanja koje može Nišlijama da omogući da iz svog doma u Srbiji, uz pomoć računara razviju globalni biznis i zarade ozbiljan novac, budući dropshipperi moraju da budu fleksibilni i da konstatno prate trendove tražišta.

Znanje i veštine su moćni kapital

“To nije lako, ali se uz upornost i viziju, sve može savladati. Ja volim da kažem da ukoliko je za klasičnu trgovinu na pijaci potrebno znanje vožnje trotineta, a za vođenje firme potrebno  znanje upravljanja autom, onda je za dropshipping potrebno znanje upravljanja avionom. Baš ovako treba posmatrati potrebne veštine, ali i zaradu na ovim poslovima. Ono što želim da kažem je da ovo nije “brza” zarada i da je potrebno znanje o marketingu, digitalnim alatima i tehnikama prodaje. Na sreću Nišlijama je to sada dostupno. Edukacija i mentori su im na raposlaganju”, objašnjava Andrija Nikolić.

Da je stvarno tako svedoče i već uspešni digital marketing menadžeri koji su došli u Biznis Centar Niš da čuju o prednostima dropshipping poslovanja.

“Sjajan uvod u osnove dropshippinga. Sistematizovano znanje koje vam može puno pomoći da razvijete sopstveni posao i da pritom uživate u fleksibilnom radnom vremenu“, ocenila je posle predavanja u Nišu, digitalni konsultant Olivera Jović.

Niko se naučen nije rodio

“Zadovoljna sam onim što sam čula na promotivnom času kursa o Droppshipngu i mogu da kažem da mi je lepo predočeno šta podrazumeva vođenje onlajn prodavnice. Dobila sam mnogo korisnih informacija i saveta preko primera dobre prakse.  Sve pohvale za zamisao i realizaciju”, rekla je posle promotivnog časa buduća onlajn preduzetnica, Marija Drezgić.

Suština je da je potrebno zaboraviti na izazove sa kojima se posao koji je tek u povoju suočava kao što su reklamiranje proizvoda, borba protiv konkurencije ili pronalaženje dobavljača. Postoji mnogo drugih poteškoća koje prodavci ne žele da prihvate kada pokreću svoj posao. Sticanje preduzetničkih veština je presudno.

“Mi smo tu da im ceo proces olakšamo i drago nam je da mnogo Nišlija u dropshippingu vidi šansu za biznis. Ukoliko ste ili niste sigurni da li je ovo posao za vas, posetite naš sledeći besplatni promotivni čas u prostorijama Biznis Centra Niš koji će biti održan tokom avgusta. Daćemo vam potrebno znanje, informacije i mogućnost da zaradite, na vama je da li to i želite”, kaže Nikolić.

Dostava hrane u Nišu