Bezbednosne rupe: Nišlija snimio šaljiv video o stanju na seoskim putevima

Kako bi ukazao na dugogodišnji problem vozača koji se svakodnevno kreću putem od Niša do Kravlja odnosno do Svrljiga, 21-godišnji Nišlija Dušan Marković kamerom je zabeležio loše stanje deonice od čak 30 kilometara i šaljivim tonom govorio o dobrim stranama udarnih rupa.

Nazvao ih je „bezbednosnim“ jer svi vozači u tom kraju moraju da voze vrlo oprezno i polako i da na taj način u stvari doprinose bezbednosti u saobraćaju.

Nemoguća misija 50 km/h

Jedan deo u videu je posvetio dovijanju vozača kako da izbegnu „kratere“ i samim tim otkrio „cake“ kako da se ponašaju u saobraćaju na mestima sa čudnim nagibima i pukotinama na putu.

“Ovim videom želim da skrenem pažnju na problem sa kojim se godinama unazad suočavaju svi koji se upute iz prvca Niša prema Svrljigu. Deo puta iz pravca Svrljiga prema Nišu je dobar, ali mnogi iz Niša koji žele da stignu do sela Kravlje ili da odu do Banje Toplio, Cerjanske pećine i prirodnog bazena kod Popšice naićiće na mnogobrojne „bezbednosne“ rupe. Odlučio sam da snimim video na zanimljiviji način jer bi u suprotnom bio previše tužan. Možda će, posle ovog videa, neko od nadležnih reagovati“, kaže optimistično autor videa „Lepota niških sela“ Dušan Marković.

On je istakao da na nekim mestima nije moguće više ni sanirati udarne rupe već da je potrebna kompletna rekonstrukcija i dodao da je tokom leta i vikendima u Kravlju jer su njegovi roditelji iz tog kraja.

“Zamolio bih sve da pogledaju video do kraja i podele ga na društvenim mrežama, naročito oni koji su iz Niša i okoline. Ovo više ne može ovako da stoji. Sramota za grad. Moramo obnoviti ceo put. Hvala unapred”, kaže Dušan.

Masovno ulepšavanje Niša sađenjem cveća u udarne rupe

Podsetimo, ovo nije prvi put da građani apeluju na nadležne na stanje puteva u Nišu i okolini. Jedna od poslednjih akcija Nišlija je kada su sađenjem cveća u udarne rupe izazvali veliku pažnju javnosti.