Besplatna procena antikviteta: Sajam kolekcionarstva u Nišu

Sajam antikviteta, kolekcionarstva, numizmatike, filatelije u Nišu
Sajam antikviteta, kolekcionarstva, numizmatike, filatelije u Nišu

Više od 40 izlagača iz cele Srbije okupiće Udruženje kolekcionara „Niš“ koje po treći put organizuje Sajam antikviteta, kolekcionarstva, numizmatike, filatelije u Nišu u subotu, 5. maja u holu Doma Vojske u Nišu od 9 do 14 časova.

Starine i „dragocenosti“

Sajam će biti kupo-prodajna izložba starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva.

“Zainteresovani posetioci moći će da razgledaju, kupe stari metalni i papirnati novac, stare razglednice, etno predmete, stari nakit, vojne predmete iz perioda kraljevine i novije. Posetiocima će biti obezbeđena besplatna stručna procena antikviteta po trenutnim tržišnim vrednostima”, naglašavaju organizatori.

Na ovaj način posetioci će moći da se edukuju i razmene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije.

„Ove i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju  kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje. Plan je da se održavaju dva sajma godišnje, prolećni i jesenji”, ističu u niškom Udruženju kolekcionara.

Osim toga, ljubitelji antikviteta, kolekcionari svih životnih dobi mogu se na Sajmu učlaniti u Udruženje kolekcionara „Niš“.