Bebi kolica za niške trojke: Jovana, Vuka i Ognjena

Bebi kolica za porodicu Milošević; Foto: GO Medijana
Bebi kolica za porodicu Milošević; Foto: GO Medijana

Porodica Milenković iz Niša je za svoje troje male dece dobila bebi kolica, koja mogu da koriste dok bebe ne prohodaju, nakon čega će ona bit iustupljena drugoj porodici sa trojkama.

Reč je o inicijativi koja je pokrenula Gradska opština Medijana u saradnji sa kompanijom „Žitopek“ koja je uvezla bebi kolica iz Italije u vrednosti od 120.000 dinara.

Bebi kolica za porodicu Milošević; Foto: GO Medijana
Bebi kolica za porodicu Milošević; Foto: GO Medijana

Briga o porodici je prioritet!

Nišlijki Milica Milošević i njen suprug Bogdan iz Niša su roditelji trojice dečaka – Jovana, Vuka i Ognjena, rođenih 20. januara ove godine.

Na prijem u svoju opštinu i kolica došli su sa porodicom u proširenom sastavu, jer je mnogo posla oko njih, kaže mama Milica.

„Nisam očekivala uopšte da ćemo dobiti kolica. Toliko sam prijatno iznenađena gestom predsednika opštine i direktora Žitopeka, jer su retki ljudi koji ispunjavaju obećanja. Zahvaljujem se od srca, jer će lepo vreme napokon moći da provedu u šetnji, napolju. Do sada je to stvarno bio problem“, kaže mama Milica.

Niške trojke: Jovan, Vuk, Ognjen Milošević
Niške trojke: Jovan, Vuk, Ognjen Milošević

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić podsetio je da je nedavnom prijemu za mame sa područja GO Medijane sa ministarkom bez portfelja Slavicom Đukić Dejanović, zaduženoj za demografsku politiku, Nišlijki Milici Milošević obećao da će pokušati da nabavi kolica za njene sinove i na ovaj način ispunjava to obećanje.

„Možda se nabavka malo odužila jer takvih kolica nema u Srbiji. Ali, bili smo uporni jer smo želeli da ulepšamo detinjstvo Jovanu, Vuku i Ognjenu, i olaškamo roditeljsku brigu. U ovim vremenima nije lako brinuti o jednom, a kamoli o troje dece, pa je utoliko bio veći izazov da pomognemo“, rekao je Kocić, uručujući Milici i karitcu GO Medijana koja omogućava popuste od 10 do 50 odsto u 40 društveno odgovornih firmi.

„Kao roditelj malog deteta smatrao sam za svoju obavezu da pomognem Milici i Bogdanu, da im roditeljstvo bude uživanje, a ne teret. Verujem da će tako biti“, izjavio je direktor „Žitopeka“, Milan Todorović.

Akcija nabavke najsavremenijih kolica za trojke i kartica na dar, deo su opšte pronatalitetne politike koju sprovodi najveća niška opština u cilju proširenja porodice i unapređenja demografske slike opštine, Grada Niša i Republike Srbije.