Beba Vasilija sa mamom – u poseti GO Medijana. VTO program ove opštine daje odlične rezultate

Foto - GO Medijana

Program vantelesne oplodnje Komisije sveta Petka Gradske opštine Medijana iz godine u godinu daje sve bolje rezultate. Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić primio je danas Jelenu Nikolić, koja je uz pomoć sredstava najveće niške opštine u januaru ove godine dobila ćerku Vasiliju.

“Kada vam nedelja počne sa ovakvim gostom, šta da kažete? Mala Vasilija i osmeh mame Jelene su dokaz da ovo što radimo daje rezultate i čini srećnim mnogo ljudi. Imamo informaciju da još dve naše sugrađanke čekaju bebe iz programa naše opštine. I to je nama putokaz. Nastavićemo da pomažemo bračnim parovima koji žele da se ostvare kao roditelji, a to ne mogu prirodnim putem, jer nema veće sreće od novog člana porodice” – rekao je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Jelena, Vasilijina mama, kaže da je dugo čekala da se ostvari kao majka, i ta želja joj se ostvarila tek u 45. godini.

“Kada sam bila u 4. mesecu trudnoće dolazila sam kod predsednika opštine Medijana da se pohvalim i evo sada, da vidi našu malu Vasiliju. Imajući u vidu da imam puno godina, celo to moje stanje u trudnoći je bilo iznenađenje za lekare – kaže mama Jelena, uz napomenu da je beba potpuno promenila život nje i supruga, ali da njihovoj sreći nema kraja i da im ništa nije teško…

O još jednom, novom članu porodice još ne razmišljaju. Ali, budući da je u prvoj Jeleninoj trudnoći sve proteklo kako treba, ne isključuju mogućnost još jedne, vantelesne oplodnje.

Podsećamo, Gradska opština Medijana preko programa VTO, Komisije sveta Petka, pomaže porodicama bez dece, da se ostvare kao roditelji.

U budžetu opštine uvek su planirana sredstva za 20 bračnih parova. Ukoliko taj broj bude veći, sredstva će svakako biti obezbeđena, kao što je bio slučaj u 2023. godini kada je konkurisao 21 bračni par.

Novi konkurs očekuje se do kraja marta, ili početkom aprila, a sve informacije biće dostupne su na sajtu Gradske opštine Medijana.

Global Digital Clinik