Auto Galaxy Niš: Šta donose stroži tehnčki pregledi vozila od 5. jula

Auto Galaxy Niš
Auto Galaxy Niš

Novi pravilnik o tehničkom pregledu koji će važiti od 5. jula ove godine podrazumeva rigorozniji tehnički pregled koji će, prema prvim procenama, koštati najmanje 3.000 dinara na celoj teritoriji Srbije.

Tehnički pregled će sada trajati 35 minuta, snimaće se svako vozilo fotoparatom i neće se tolerisati ni najmanji kvarovi kao što su oštećenja na šoferšjabni ili korozija.

Iako se predviđaju mnoge novine, neće se sve primenjivati odmah, objašnjavaju u Tehničkom pregledu “Auto Galaxy” Niš.

Predviđa se rok od tri godine da bi kako vozači, tako i radnici linije tehničkog pregleda mogli da se prilagode novim odredbama, a sve u cilju bolje bezbednosti u saobraćaju.

Novi pravilnik posle više od 30 godina

“Za početak krenuće fotografisanje vozila kako bi se potvrdilo da je vozilo bilo na proveri tehničke ispravnosti i da li je pregled urađen po propisu. Neće više biti moguće da se tehnički pregled završi bez odlaska na tehnički pregled”, ističe vlasnik “Auto Galaxy Niš”, Dalibor Gocić.

Zanimljivo je i što će vozilo morati da zadovolji vizuelne kriterijume, što znači da će morati da bude čisto, dodaje Gocić.

“Vozila koja na primer imaju oštećenja na šoferšajbni ili imaju koroziju neće moći da prođu tehnički pregled. Jedna od novina je i da vozila koja imaju kuku moraće da poseduju atest odnosno potvrdu za te kuke. Drugačije rečeno, ukoliko vlasnici vozila žele da skinu kuku to će za njih morati da uradi neka ovlašćena kuća i da za to izda odgovarajući dokument”, objašanjavaju iz Tehničkog pregleda Auto Galaxy koji takođe moraju da ulože u opremu kako bi po novim propisima mogli da odrade tehničku ispravnost vozila.

Tehnički pregled Futura
Tehnički pregled Futura

“Na tehničkim pregledima meriće se izduvni gasovi. Svako će morati da zadovolji bar emisiju koju fabrički ima to vozilo. Svi koji su skinuli katalizatore moraće da ih vrate ili ugrade nove, jer će biti upozoreni da do 5. jula 2021. godine neće moći da voze auto bez  katalizatora u našoj zemlji. Naime, vozači će imati rok od tri godine da se pripreme odnosno da poprave vozila ili kupe druga”, objašnjava  Gocić.

Odustalo se od dva tehnička pregleda godišnje, ali…

Odustalo se od pravila da automobili stariji od 15 godina moraju da idu dva puta godišnje na detaljan tehnički pregled, jer se uzela u obzir ukupna starost vozila u našoj zemlji kao i sam standard građana.

“Vozila proizvedena prošle godine ili tekuće godine koja odrade tehnički po novom pravilniku imaju obavezu da na sledeću proveru ispravnosti vozila dođu za dve godine”, ističu u Auto Galaxy Niš.

Za nađene neispravnosti vlasnici vozila imaju rok od tri dana da ih otklone.

“Posle tog roka vlasnici vozila mogu da se vrate na proveru tehničke ispravnosti vozila, a osnovali smo mrežu podrške za naše korisnike. Naime, sarađujemo sa nekoliko auto servisa za popravku vozila tako da klijenti odmah mogu da otklone bilo kakav kvar na svom vozilu”, kaže Gocić.

Besplatno proverite tehničku ispravnost svog vozila u Nišu

S obzirom na to da Tehnički pregled “Auto Galaxy” Niš ove godine proslavlja deceniju rada, za sve vozače sprovodi akciju besplatnog tehničkog pregleda vozila pre početka primene novog pravilnika.

“Ovom akcijom pokušavamo da probudimo svest kod građana i da utičemo na bezbednost u saobraćaju. Mi sada već pričamo sa vozačima i zakazujemo tehničku ispravnost vozila kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve”, kaže Gocić.

Pored gratis usluge o besplatnoj proveri tehnike ispravnosti vozila, u “Auto Galaxy” Niš  postoji mogućnost plaćanja čekovima građana do 7 mesečnih rata, platnim karticama i do 12 mesečnih rata putem administrativne zabrane za sve ostale usluge.

“Po povoljnim uslovima nudimo kompletnu registraciju, izdavanje registracionih nalepnca na licu mesta bez odlaska u MUP. Pored osiguranja vozila i putnika u vozilu, kod nas možete uzeti i zeleni karton kao i putno-zdravstveno osiguranje za inostranstvo za vas i vašu porodicu. Kod nas možete odraditi i prenos vozila (kupoprodajni ugovor, ovlašćenje) na celoj terotriji Srbije, a nudimo i kasko osiguranje”, kaže vlasnik “Auto Galaxy” Niš, Dalibor Gocić.

Novina u “Auto Galaxy” Niš je osiguranje nekretnina i osiguranje useva i plodova (poljoprivredno osiguranje).

Auto Galaxy doo se nalazi u Ul. Studenička 1b. 

Radno vreme je od 9 do 17h, a subotom od 9 do 14h.

Tel. 018/ 258-767; 064/ 26-148-26

Dostava hrane u Nišu