Alkohol i droga za volanom! Niška policija za vikend isključila iz saobraćaja 38 vozača

policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u kontroli tokom vikenda, isključili su iz saobraćaja 38 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i dva pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajne patrole u Svrljigu i Ražnju zadržale su vozače automobila „bmv“ (35) i „folksvagena“ (42), koji su upravljali vozilima sa 2,68 i 2,17 promila alkohola u organizmu i protiv njih će, zbog nasilničke vožnje, biti podnete prekršajne prijave.

Takođe, u Svrljigu je iz saobraćaja isključen dvadesetšestogodišnji vozač „audija“ sa 1,86 promila alkohola u organizmu, a u Nišu i Aleksincu dvadesetpetogodišnji vozač „folksvagena“ i tridesettrogodišnji vozač „opela“ koji su vozili pod dejstvom marihuane. Oni su, takođe, zadržani i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Tokom vikenda, saobraćajna policija na području Niša otkrila je ukupno 401 saobraćajni prekršaj.

Iz Policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da budu savesni i odgovorni i da se striktno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, jer na taj način čuvaju kako svoj, tako i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Global Digital Clinik