Alisa u zemlji čuda: Šest festivala, šest nagrada

Pozorište lutaka Niš
Pozorište lutaka Niš

Dejan Gocić nagrađen na Četrdeset osmim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Na Četrdeset osmim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, stručni žiri dodelio je nagradu za glumačko ostvarenje glumcu Dejanu Gociću, za ulogu Šeširdžije u predstavi „Alisa u zemlji čuda“.

Alisa u zemlji čuda: Priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlјu čuda kakva postoje samo u snovima, jedna je od najpoznatijih priča ikada napisanih. Beli zec, Šeširdžija, Crna kralјica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada, samo su neka od nesvakidašnjih bića sa kojima se ona susreće. Sve je maštovito oživlјeno kreativnim scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. To je priča o odrastanju i sazrevanju, koja podstiče želјu za igrom i maštom, ali ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživlјaj koji će svakoga odvesti u svet fantazije i avanture. 

Stručni žiri zasedao je u sastavu Jovan Caran, glumac i reditelj, predsednik žirija, Marina Milivojević Mađarev, dramaturg, član i Jelena Milić Zlatković, kreatorka lutaka.

U takmičarskom delu programa učestvovalo je sedam srpskih profesionalnih lutkarskih pozorišta, sa osam predstava:

  • Dečje pozorište Subotica (učestvovalo je ravnopravno sa predstavama na srpskom i mađarskom jeziku),
  • Pozorište mladih Novi Sad,
  • Malo pozorište “Duško Radović” iz Beograda,
  • Pozorište lutaka “Pinokio” iz Beograda,
  • Pozorište za decu Kragujevac,
  • Pozorište lutaka Niš i
  • Narodno pozorište “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, koje je bilo i domaćin ovogodišnjeg festivala.

Do sada je niško Pozorište lutaka sa predstavom “Alisa u zemlji čuda” učestvovalo na šest nacionalnih i intrenacionalnih festivala i šesti put je nagrađena.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Biljana Radenković, Dejan Gocić i Toma Bibić.

Gran pri festivala pripao je predstavi „Ježić Žožo“ Pozorišta mladih Novi Sad.

Global Digital Clinik