Ako prođu Makabi, Radnički ide u Kazahstan ili Jermeniju

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Fudbalere Radničkog 26. jula i 2. avgusta očekuje dvomeč sa Makabijem iz Tel Aviva, u sklopu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi susret igraće se u Tel Avivu, revanš u Nišu, a ovi timovi su danas saznali i ko bi mogli da im budu potencijalni protivnici u trećem kolu kvalifikacija.

FK Tobol je kazahstanski fudbalski klub iz grada Kostanaja. Učesnik je Premijer lige Kazahstana od kada je ona osnovana, 1992. Osvojili su jednu domaću titulu, jedan kup Kazahstana, kao i Intertoto kup 2007. godine. FK Pjunik je fudbalski klub iz Jerevana u Jermeniji, koji se takmiči u Premijer ligi Jermenije.
Klub poseduje privatni Nairi stadion u Jerevanu, ali zbog loše infrastrukture tog stadiona utakmice igra na Republikanskom stadionu u Jerevanu. Osnovan je 1992. godine i jedan je od najpopularnijih u zemlji, kao i najtrofejniji sa osvojenih 12 prvenstava 5 kupa i 7 superkupova.

Žreb je obavljen u sedištu UEFA u Nionu, a zbog visokog koeficijenta Makabija, budući pobednik ovog duela je imao status nosioca, tako da će Radnički, ukoliko eliminiše Izraelce, odmeriti snage sa boljim iz dvomeča između kazahstanskog Tobola i jermenskog Pjunika.

Utakmice trećeg kola na programu su 9. i 16. avgusta.

Ivica Tončev, predsednik Radničkog sa zamrznutom funkcijom, kaže da Radnički najpre mora da savlada Makabi, da bi se uopšte razmišljalo o narednom protivniku.

“Makabi je ozbiljna ekipa, tako da trenutno razmišljamo samo o utakmici u četvrtak u Tel Avivu i Nišu naredne sedmice. Očekuje nas težak meč, jak protivnik i pun stadion, pošto imamo informacije da će Makabi imati ogromnu podršku sa tribina. Otežavajuća okolnost za Radnički je i to što ima četiri povređena fudbalera, ali mislim da smo igrama na početku sezone dokazali da imamo ozbiljan kvalitet i igrače koji sa uspehom mogu da zamene ove koji ne budu mogli da igraju”, rekao je Tončev.

Dostava hrane u Nišu