Akcija uklanjanja druge cisterne najverovatnije u nedelju

Uklanjanje cisterne sa amonijakom - Foto: FB Darko Bulatović
Uklanjanje cisterne sa amonijakom - Foto: FB Darko Bulatović

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na licu mesta rekao da je akcija podizanja vagona cisterne i postavljanja na kolosek uspešno i bezbedno sprovedena uz poštovanje svih mera procedura i postupaka.

Jedna cisterna sa amonijakom u selu Jasenovik je uklonjena, uspešno i bezbedno, a druga će biti uklonjena u nedelju.

On je najavio da će akcija uklanjanja druge cisterne najverovatnije biti obavljena u nedelju, kada se očekuje i nova evakuacija stanovništva.

„U 13 sati je izvršeno podizanje vagona cisterne, a u 15 sati je postavljena na kolosek. U 16.01 primio sam poruku izvršnog direktora Milana Maksimovića da je zadatak uspešno i bezbedno izvršen i da se evakuisano stanovništvo može vratiti svojim kućama. Dizanje druge cisterne planirano je za nedelju, rekao je gradonačelnik.

„Prema informacijama koje smo dobili od Železnica, druga cisterna koja je više oštećana i nalazi se na padini, biće na isti način podignuta i biće smeštena sa gornje strane pruge na platformu, i postavljena da će moći da se istočiti na licu mesta jer ona nije u voznom stanju. To su stvari iz domena i nadležnosti infrastrukture Železnica Srbije“, naveo je gradonačelnik.

Exe-Net