Akcija „Jesenje radosti“: „Izgubljeno jato u Koralovu“

Jesenje radosti
Jesenje radosti

Odred izviđača„Josif Pančić“iz Niša i ove godine, 22. put za redom, organizuje tradicionalnu akciju „Jesenje radosti“, a ovogodišnja tema je „Izgubljeno jato u Koralovu“.

Akcija će se održati u subotu, 21. septembra u parku Čair.

Akcija je namenjena najmlađim izviđačima – poletarcima i pčelicama, uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Pored stotinak poletaraca i pčelica iz Niša očekujemo i drugare iz Bele Palanke i Beograda.

U subotu park Čair postaće grad Koralovo, a svaki učesnik imaće priliku da se poistoveti sa jednim od omiljenih crtanih junaka iz Sunđer Boba, bilo da je to Plankton, Lignjoslav, Sendi, Patrik ili Keba Kraba. Kroz različite kreativne igre, poletarci i pčelice moći će da se upozanaju sa pozitivnim ili negativnim osobinama ovih likova ali i sa njihovim hobijima, i samim tim nauče nešto novo.

„Lov na meduze“ , „Garijev poligon“, slagalica i spremanje „Kebinih pljeskavica“ od tajnog recepta samo su neke od interesantnih igara kroz koje će se najmađi izviđači upoznati, družiti, i nadamo se, dobro zabaviti.

Cilj ove akcije je da se kroz teme koje su bliske najmlađim članovima prođe izviđački program predviđen za njihov uzrast, da steknu neka nova znanja i veštine, ali i da se na zanimljiv način obeleži početak nove školske i izviđačke godine, kao i početak jeseni.

Svake godine tema „Jesenjih radosti“ je drugačija pa su polatrci i pčelice prethodnih godina bili super heroji, poletarci u zemlji čuda, gusari, ali i učesnici Olimpijskih igara.

Za više informacija o akciji možete posetiti naš fejsbuk ili instagram profil.

Global digital clinic