AKC Fuzz: program za vikend

Foto: AKC Fuzz

Ovog petka u AKC Fuzz mogu se pogledati nastupi benda Natalee kojima će podršku pružiti lokalni bend Toxirro, a već sledećeg petka Atheist Rap i Protektori.

Nataleé

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste karakterističnost “live loop performance” koncepta, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo kategorizovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju žičane instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé

Toxirro je mlada kantautorka koja je skoro oformila bend koji čine Aleksa (bubanj), Mihajlo (gitara) i Matija (bas). Njene autorske pesme su sa ovim sastavom zaživele i konačno poprimaju šmek indie-pop-a.

Karte u pretprodaji u Birtiji kod Dušana (Davidova 9) po ceni od 400 dinara dok će na ulazu cena biti 600 dinara.

Posle bezmalo pune četiri godine Atheist Rap ponovo dolazi u Niš! Koncert će se održati u petak 03. februara u AKC Fuzz, što će biti njihov prvi nastup u ovom alternativnom kulturnom centru. Koncert će svojim nastupom otvoriti Protektori, grupa koju čine muzičari iz Niša, Novog Sada, Kosovske Mitrovice i Knjaževca.

Protektore su oformili Kosta iz niškog Novembra i Radule iz Ateista sa drugarima u januaru 2013. To je bend koji gaji garažni zvuk uz uticaje bluza, kantrija i ostalih srodnih pravaca. Nakon povremenih nastupa posle Kostinog odlaska sa životne scene 2017. godine bend se ustalio u postavi: Ćira – bubnjevi, Pejča – bass, Radule i Branko – gitare, Boris i Vlajko – vokali. Iako grupa postoji bezmalo celu deceniju, zbog obaveza članova u matičnim bendovima (Novembar, Atheist Rap, Psychosonic Boris i Hosenfeferi, School Bus), Protektori iza sebe imaju samo nekoliko mini-turnaja po regionu i album “Kretenov let” iz 2013. godine. U toku je rad na novom materijalu, čija realizacija se očekuje u toku ove godine.

Prvih 50 ulaznica po promotivnoj ceni od 800 dinara možete kupiti u Birtiji kod Dušana, posle toga će se karte prodavati po pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara. Ako ih ostane za prodaju na ulazu, na dan koncerta koštaće 1.200 dinara.

Vrata AKC-a otvaraju se u 21h.

Global Digital Clinik