943 slobodnih mesta u Studentskom domu u Nišu

studentski centar
FOTO: umsi.org

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je raspisalo konkurs za prijem studenata u ustanove za smeštaj i ishranu studenata za akademsku 2022/2023.godinu.

Rok za prijavu na konkurs u Studentskom centru Niš za studente prve godine je od 1. do 15. septembra. Studenti svih ostalih godina mogu se prijaviti od 16. septembra do 1. novembra.

Pravo na smeštaj u ustanovi za smeštaj studenata u Republici Srbiji imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, i koji su prvi put upisani u određenu godinu na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studira.

Studenti fakulteta Univerziteta u Nišu konkurisaće za jedno od 943 mesta. Ukupno je četiri paviljona Studentskog centra u Nišu, a to su: paviljon kod Medicinskog, Prvanog i Ekonomskog fakulteta, takođe i paviljon kod Tehničkih fakulteta na Gradskom polju.