6.000 mališana iz Niša plesaće u istom ritmu na stadionu Čair

Plesom do znanja i zdravlja
Plesom do znanja i zdravlja; Foto: PU Pčelica

Oko šest hiljada mališana vežbalo je sa vaspitačima i medicinskim sestrama od oktobra, a svoje plesno umeće pokazaće u nedelju, 20. maja na stadionu Čair od 10 sati, u okviru manifestacije “Plesom do znanja i zdravlja”, najavjuju iz Predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu.

“Niški mališani su vežbali uz 2.790 malih plesača iz starijih i predškolskih grupa, 200 vaspitača, 25 sestara na preventivi i četiri koordinatora. Pripremili su 14 plesnih koreografija. Cilj ove tradicionalne manifestacije je promocija zdravih stilova života uz ples i igru“, kaže direktorka PU “Pčelica”, Svetlana Mitić i pozvala građane da dodđu na stadionu i da uživaju u velikom “sletu” malih pčelica.

Izmena saobraćaja

U cilju bezbednosti učesnika i posetioca manifestacije, 20. maja saobraćaj će biti izmenjen na prilazima i unutar SC Čair, od 07 do12 časova.

U istom periodu biće zabranjeno i parkiranje na parkiralištima sa prilazima iz ulice Zetska, osim za potrebe parkiranja vozila organizatora i roditelja sa decom učesnicima.

“Te emocije kada hiljade malih, složnih ruku i nogu udara u istom ritmu, kada se tresu tribine i gradom odzvanja dobro poznata pesma, uz koju su odrastali i oni na tribinama, je osećaj koji se ne može opisati. To se samo može doživeti, zato očekujem Nišlije da zajedno pevamo sa našim najvećim blagom, 20. maja od 10 časova. Deca jaslenog uzrasta, mlađih i srednjih grupa plesaće u svojim vrtićima 23. maja“, kaže direktorka Mitić.

 

“Plesom do znanja i zdravlja”; Foto: PU “Pčelica” u Nišu.

Maskenbal

23. maja PU “Pčelica” organizuje tradicionalni maskenbal kada mališani u različitim kostimima i maskama, plešu i sviraju korisnicima i posetiocima niškog aerodroma, Gerontološkog centra, gradskih opština, osnovnih škola, parkova, Doma za decu bez roditeljskog staranja itd.

“Taj dan dečije maštovitosti i kreativnosti biće obeležen raznim pričama koje će pričati niški vrtići”, ističu u niškoj Predškolskoj ustanovi.

Predstave

30. maja u Pozorištu lutaka Niš biže organizovana “Čarolija pozorišta” u okviru koje će posetioci uživati u predstavama vrtića Maslačak, Bajka i Leptirić.

Podsetimo, ovi događaji su deo obeležavanja Dana Pčelice i već su, 15. maja odigrane Dečije igrarije na stadionu Čair, a završna manifestacija biće svečana akademija PU Pčelica Niš, 6. juna u Pozorištu lutaka.