5. KreNI konferencija

5. KreNI konferencija
5. KreNI konferencija

5. KreNI konferencija biti otvorena 28. novembra u 11h u Oficirskom domu u Nišu.

KreNI konferencija je najveća konferencija kreativnih industrija na jugoistoku Srbije koja se po peti put održava u Nišu. Mladi kreativni ljudi radiće sa najboljim međunarodnim i domaćim ekspertima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu. Ove godine tema konferencije je „Zeleni grad“ i polaznici će razvijati ekološki održiva i cirkularna rešenja.

Konferenciju će otvoriti KreNI talks i svi zainteresovani imaće prilike da čuju #KreNI5 eksperte koji će pričati o razvoju kreativnih industrija u Francuskoj, Austriji, Italiji, Portugaliji, Velikoj Britaniji, Južnoj Africi i Srbiji.  Predavači će biti eksperti u oblasti arhitekture, informacionih tehnologija, dizajna, adevrtajzinga, menadžmenta, komunikacija i digitalnih tehologija.

KreNI talks predavači su:

– Rodolfo de Varengien, arhitekta i osnivač arhitektonskog studija CAWA u Parizu
– Kristina Forster, ekspert za digitalni marketing Impakt Haba u Beču
– Stefano Mirti, dizajner iz Milana, osnivač dizajn studija IdLab i vođa tima za društvene mreže EXPO Milano
Mila Milenković, šefica sektora za digitalne transformacije i IT planiranje u Telekomu Srbija
Martin Kaf, ekspert za razvoj i promociju kreativnih industrija od Kolorada do Kejptauna, savetnik u nacionalnoj platformi Srbija stvara
Anica Divac, ekspert za komunikacije u kompaniji Leoni
Aleksandar Stojković, digitalni arhitekta u Mikrosoftu Srbija

Zemlja domaćin #KreNI5 je Francuska i tokom konferencije upoznaćemo se sa najboljim primerima održivog razvoja iz Francuske iz prve ruke, kao i projektom „Karavan za klimu – svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena“. Francuski kutak biće otvoren 28. novembra od 11h i trajaće do kraja konferencije 2. decembra.

Tokom trajanja konferencije, u Oficirskom domu, biće otvorena izložba karikatura i kratkog stripa „Ovo je zemlja za nas“, koja obuhvata pobedničke radove konkursa koji su sproveli Delegacija Evropske unije, Ministarstvo za evropske integracije. Ministarstvo zaštite životne sredine i EU info mreža.

 KreNI konferenciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Grada Niša, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Nišu, Ambasade Švedske, Ambasade Portugala, Austrijske ambasade i Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Slovačke i SlovakAid, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, EU info kutka, Erste banke, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Majkrosofta, Telekoma Srbije i nacionalne platforme Srbija stvara, JKP „Mediana“ i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

 Više infomacija o samoj konferenciji, predavačima, mentorima i dodatnom programu dostupno je na sajtu www.kreni.org

Exe-Net