2000 sadnica za ozelenjavanje i ulepšavanje Niša

2000 novih sadnica
2000 novih sadnica

Grad Niš će do proleća dobiti preko 2000 novih sadnica, kao deo programa Grada i JKP Medijana za ozelenjavanje i ulepšavanje Niša, ali i kao deo šireg projekta za smanjenje aerozagađenja u urbanim prostorima na teritoriji Grada Niša.

Ovim projektom obuhvaćena je sadnja oko 700 stabala listopadnog i četinarskog drveća u gradskim parkovima, duž saobraćajnica i na međublokovskim površinama u stambenim naseljima, kao i više od 1500 sadnica raznog ukrasnog i dekorativnog grmlja i žbunastih biljaka, kažu u Medijani.

Ovogodišnja akcija započela u Starom parku pored Nišave, preko puta Gradske kuće, gde su već zasađene sadnice Alpskog bora, a u narednih nekoliko nedelja biće ukupno zasađeno više od 70 novih sadnica. Ukupno 110 sadnica sadi se i duž novog Bulevara Heroja sa Košara i Bulevara Nikole Tesle, čime se oplemenjuje i ovaj deo grada, koji do sada nije bio obuhvaćen programima ozelenjavanja JKP Medijana.

Gradonačelnik Darko Bulatović naglašava da je ovo veoma važan projekat za Grad i građane jer, pored toga što čini grad lepšim, sadnja novog zelenila ima ogroman značaj i za stvaranje zdravijeg životnog okruženja i deo je napora za smanjenje aerozagrađenja u gradu.

”Posebno naglašavam da u starom parku, čija je rekonstrukcija u toku, nijedno drvo nije posečeno, a biće zasađeno više od 70 novih, i to je naš odgovor onima koji šire neistine o aktivnostima grada vezanim za rekonstrukciju glavnog gradskog jezgra. Nekoliko desetina novih stabala biće zasađeno i na Trgu Kralja Milana, kao i u svim drugim delovima Niša i ove, i narednih godina”, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

Za ovaj program Grad Niš je iz Budžeta u 2019.oj godini izdvojio 24 miliona dinara.

Dostava hrane u Nišu