15 odličja za KBS Naisus na Asteriks KUP- u 2022

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je nakon Prvenstva Srbije, uzeo učešće na međunarodnom turniru Asteriks KUP-u. Na pomenutom takmičenju osvojeno je 15 medalja – 10 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane.

Hala „Čair“ u Nišu je 14. i 15.maja ugostila je preko 1.600 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo 161 ekipu iz BiH, Bugarska, Grčka, Kipar, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Nemačka, Republika Srpska, Slovenija, Turska, Ukrajina, Francuska, Crna Gora, Češka i domaćin Srbija.

“Ponovo KBS Naisus postiže uspeh i to na (do sada) najvećem turniru u Srbiji. Bilans odličja ovog puta bio je 10 zlatna, 2 srebrna i 3 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim manji zdravstveni problemi ali i disciplinske kazne (usled loših ocena i neadekvatnog ponašanja), smanjili su naš tim. U ekipnom plasmanu formaši su zauzeli četvrto mesto u sveukupnom poretku. Muški pioniri A klase bili su treći, dok se među svim pionirima A klase Naisus našao na mestu. Imajući u vidu veličinu takmičenja, uspeh je više nego veliki. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine.” – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

Ljiljana Nikolić – 5.mesto,
Jana Milenković – 5.mesto,
Lazar Jovanović – 5.mesto,
Strahinja Živković – 5.mesto,
Mila Živković – bronza,
Stefan Rašković – bronza,
Andrej Stanković – bronza,
Lina Marković – srebro,
Teodor Mitić – srebro i 2 zlata,
Vera Jovanović – 2 zlata,
Veljko Ristić – zlato,
Pavle Kostić – zlato,
Lena Veljković – zlato,
Asenia Pulina – zlato,
Uroš Mitrović – 2 zlata.

Zaista sam ponosan na celu ekipu koja je učestovala. Čak i oni najmlađi ozbiljno su shvatili svoje uloge. Svaka čast svima koja su nastupili jer zaista rastu u velike šampione. Ovo predstavlja istorijski moment za tekvondo u Nišu ali i Srbiji, jer se po prvi put održalo takmičenje sa ovolikim brojem učesnika. Iako ostaje žal za još par medalja zadovoljan sam postignutim uspehom. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Klub još uvek ne prestaje sa takmičenjima. Sledeće što nas očekuje jeste ili u Kragujevcu – Prestiž KUP (29.maja) ili Grmeč Open (04.juna) u Obrenovcu. Pomenuta takmičenja će zavisiti od finansijske mogućnosti Kluba odnosno takmičara.