14. Dečiji filmski festival – KIDS FEST od 15. do 21. oktobra u bioskopu Vilin Grad

14. DEČIJI FILMSKI FESTIVAL – KIDS FEST od 15. do 21. oktobra u bioskopu Vilin Grad

Pozivamo vas da i ove godine budete deo čudesnog dečijeg filmskog sveta!

U ponedeljak, 15. oktobra, počinje 14. DEČIJI FILMSKI FESTIVAL – najveća manifestaciju u oblasti kulture i zabave za decu i mlade, koja je podržana od strane Ministarstva kulture.

KIDS FEST će se održati od 15. do 21. oktobra u bioskopu „Vilin Grad“ u Nišu. Osim u Nišu, festival se ogranizuje i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i u još 30-tak gradova širom Srbije.

Tokom KIDS FEST-a prikazuju se najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta za decu predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta, a važan deo festivala jesu i zabavne i kreativne radionice i igraonice u kojima se deca edukuju o važnim temama na njima prilagođen način.

Mali heroji su svuda oko nas, a to je dokazao i Vili u filmu “Brzi brzić”. Iz Finske i Poljske nam stiže film “Mumini i zimske čarolije” i donosi priču o gostu koji donosi mnoštvo mera i daje pravu čaroliju zimi, a nazvia se Božić.

Avanture malog traktora Fergija se nastavljaju u novom nastavku filma “Mali traktor Fergi 3”. Animirani film “Kapetan Morten i kraljica paukova” govori o dečaku koji mora biti smanjen da bi odrastao, a crtać “Cirklin, Koko i divlji nosorog” predstavlja družinu koja zajedno kreće na putovanje koje ih uči da odrastanje nije baš tako jednostavno.

Moja filmska zvezda

Na repertoaru će biti i igrani film “Hozentarus” – priča o jednom Kralju koji je imao sve, sem Hozentaurusa.

“Mali veseljak: brod spasilac” je film koji govori o tome mladom spasilačkom čamcu Elijasu, koji dobija poziv da pređe da radi u Veliku luku. U filmu “Pat i Mat 2” dva prijatelja se suočavaju sa problemima koje su sami stvorili i pokušavaju da ih reše na sve moguće i nemoguće načine.

Film koji govori o bezuslovnoj ljubavi između čoveka i psa jeste “Bela i Sebastijan – najbolji prijatelji”, ali film koji govori o neobičnom prijateljstvu između čoveka i životinje je avantura “Moj prijatelj žirafa” u kojoj Paterson Peps ima najboljeg prijatelja: Rafa, žirafu.

3D tehnika je nešto što doprinosi kompletnoj filmskoj čaroliji, te se tako i ove godine na KIDS FEST-u mogu pogledati filmovi rađeni u ovoj tehnici. Iz Kanade nam stiže film “Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona” i donosi priču o istraživaču koji kreće u avanturu, odlučan da dokaže da postoji Jeti. Najmlađa publika će moći da vidi film “Ferdinand 3D”, koji je osvojio srca šriom sveta.

Kao i prethodne godine, u okviru KIDS FEST-a tinejdžeri će moći da pogledaju najaktuelnije filmove namenjene njihovom uzrastu – “Aladin 2”, “Espen u svetu planinskog kralja”, ali i određene filmove koji su preporučeni kako za njih, tako i za decu: “Igračke iz budućnosti” i “Fantastičan dan na planeti Zemlji”.

Cene ulaznica za Kids fest u bioskopu „Vilin Grad“:

Cena karte za organizovane posete:
150 dinara za 2D filmove
250 dinara za 3D filmove

Cena karte za individualne posete:
160 dinara za 2D filmove
260 dinara za 3D filmove

Informacije o kartama i rezervaciji filmskih projekcija za škole:

Marijana Vitas 065 9 000 391 marijana.vitas@mcf.rs
Žarko Denić 064 827 97 22 vilingrad.nis@vilingrad.rs