120 godina postojanja i rada osnovne škole “Radoje Domanović”

radoje domanovic

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu kojoj su prisustvovali bivši i sadašnji učenici, kolektiv, roditelji, prijatelji i saradnici škole, predstavnici Grada i Školske uprave, škola “Radoje Domanović” obeležila je 120 godina postojanja i rada.

Škola je za to vreme menjala nazive, prošle su mnoge generacije učenika, ali cilj je uvek bio isti – obrazovanje i vaspitanje dece u duhu pravih vrednosti.

Svečanost je počela plesom malih maturanata na platou ispred pozorišta, a nastavljena je predstavom o istorijatu škole koju su pripremili Natalija Milenković i Ivan Marković. Sa horom su vredno vežbale Violeta Dejanović i Snežana Nikolić.

Od 1903. godine kroz pop Veljinu kuću, zatim školu “Kralja Aleksandra”, “Maršala Tita” i sadašnjeg naziva “Radoje Domanović” prolazile su generacije dece koja su kasnije postajala uspešni i ugledni ljudi.

Tokom akademije promovisali su i bivši učenici koji su sada uspešni i dobri ljudi.

Predstavili su se i mali violinisti Srna i Mihajlo, a sa orkestrom Zorana Martinovića zapevala je i Bilja Krstić.

“Treba sačuvati tradiciju sa jedne strane, ali i ići zajedno sa naprednim tehnologijama. Ma gde bili i šta god radili nama je fokus na pravim vrednosti i tome učimo sve naše đake. I ovu priliku smo iskoristili da pokažemo da brinemo o životnoj sredini pa smo prikazali i reviju sa modelima od recikliranog materijala koju su pripremile Galina Šepa i Gordana Rako. Naš cilj je zajednišvo, solidarnost, saradnja, kako nas zaposlenih tako i sa decom i roditeljima. Želimo da našu decu vratimo knjizi i umetnosti, odnosno pravim vrednostima.” -objavili su na facebook stranici škole.