Završen 5. SICEF Hakaton na temu „Digitalne tehnologije kao podrška medicini”

SICEF hakaton
Photo: SICEF

Peti po redu SICEF Hakaton održan je od 9. do 11. novembra 2018. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. Tema dvadesetčetvoročasovnog takmičenja u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana, bila je „Digitalne tehnologije kao podrška medicini“.

Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri su činili profesori Elektronskog fakulteta, doc. dr Aleksandar Stanimirović i dipl. inž. Igor Antolović, dok je treći član žirija bio predstavnik kompanije Holycode, Nenad Jovičić.

Pobednik ovogodišnjeg SICEF Hakatona bio je tim „RAF Bullets v2“ koji dolazi iz Beograda, dok su „Aviato“ i „Dabome“ osvojili drugo i treće mesto. Za prva tri tima su bile obezbeđene vredne nagrade. Prvi tim osovjio je Sony PlayStation 4 sa 4 kontrolera i 4 slušalice, drugoplasirani tim je osvojio mehaničke tastature, a trećeplasirani tim Panther SSD diskove.

Za takmičare su održana i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona. Prvo predavanje bilo je „Specijalne developerske jedinice“ kompanije ApexSQL, zatim „Analiza podataka u programskom jeziku Python“ kompanije Holycode, dok je poslednje predavanje držao je Petar Pejić na temu „Kako preživeti i pobediti Hakaton?”.

Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitora, bila obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu (Fun Room) ako bi se odmorili i dobili nove ideje.

Glavni organizator Hakatona – SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

Global digital clinic