Za uspeh na međunarodnom takmičenju od Grada zlatnik i lepe želje

uspeh
Prijem u Gradskoj kući. Foto: Facebook, Darko Bulatović

Za uspeh koji je ostvario na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi, Žarko Ivković je od Grada dobio zlatnik.

Žarko je učenik četvrtog razreda specijalizovanog odeljenja za hemiju i fiziku gimnazije Svetozar Marković. Na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi osvojio je srebnu medalju. Za svoj uspeh dobio je zlatnik sa likom Cara Konstantina. Njega mu je na prijemu u Gradskoj kući uručio gradonačelnik i u ime Grada Niša poželeo puno uspeha u daljem radu.

Ispod objave na profilu Darka Bulatovića, jedna Nišlijka je napisala kako bi bilo lepo da Grad Žarku olakša studiranje. “Bilo bi dobro kad bi posle ovog prijema, grad Niš olakšao studiranje Žarku, nekom stipendijom ili bilo kakvim primanjima. Dečko dolazi iz Vlasotinca, mora da plati stan, i sve ostalo što treba studentu. Žarko će znati da vrati!”, piše ona.

Mladi hemičar je ove godine upisao PMF u Nišu, odsek hemija. Njegova želja je da se bavi istraživačkim radom i jednoga dana doktorira na matičnom fakultetu.

Mentor mladom takmičaru bila je profesorka Maja Đorđević koja je istovremeno tokom protekle 4 godine bila i razredni starešina osvajaču srebrne medalje na olimpijadi.