Uvedena vanredna odbrana od poplava

Nišava preliva, 14. mart 2018.

Na području Niša i okoline nivo svih reka opada u odnosu na jučerašnji nivo prouzrokovan novim padavinama, kaže Slobodan Marković, član gradskog Štaba za vanredne situacije.

U Novom Selu i dalje ima vode

Među poplavljenim područjima na teritoriji Nišavskog upravnog okruga i dalje je najproblematičnija situacija u Novom Selu, gde je ugroženo oko 50 domaćinstava.

U nekim delovima, voda se izvlači pumpama kroz koje bi atmosferska voda trebalo da otiče, ali se vraća jer je vodostaj još visok.

Novo Selo; Foto: D.Vidojković

U međuvremenu, operativni tim Štaba za vanredne situacije Grada Niša održao je sastanak u Gradskoj opštini Palilula a zatim su članovi štaba sa predstavnicima Instituta za javno zdravlje Niš obišli ugrožena područja Naselja “9. maj” i Naselja “Milka Protić”.

Štab za vanredne situacije na terenu; Foto: D.Vidojković

Zbog prelivanja septičkih jama ali i ulivanja otpadnih voda sa Gradske deponije u obradive površine na poplavljenom području i ugroženosti bunara i vodovodne mreže, usledilo je hitno reagovanje Štaba za vanredne situacije i saniranje posledice poplava u saradnji sa javno komunalnim preduzećima i komunalnom inspekcijom.

Institut za javno zdravlje Niš izdao je i saopštenje o postupanju o vanrednoj situaciji tokom i nakon poplava.

Global Digital Clinik