Učenici Pravno-poslovne škole pomažu starijim Nišlijama

Volonteri Pravno poslovna skola Nis
Volonteri Pravno poslovna skola Nis

Učenici i profesori Pravno-poslovne škole prijavili su se za volontere kako bi starijim Nišlijama pomogli da lakše dođu do potrebnih namirnica, lekova ili drugih stvari koje su im potrebne.

Za volontiranje se prijavilo 16 učenika, a njima su se pridružila i dva profesora.

„Učenici su se za volontiranje javili krajem prošle nedelje ali deca nisu istog dana počela sa volonriranjem jer se prijavio veliki broj volontera. Danas nam je prvi dan na terenu , a obaveza učenika je bila da u stambenim zgradama zalepe obaveštenja za stanare. To su brojevi telefona na koje starije osobe mogu da pozovu ako su im potrebni lekovi kao i telefoni za lekarske savete“, kaže profesorka Selena Vuković koja zajedno sa dva učenika obilazi teren.

Za rad na terenu su potpuno zaštićeni, imaju zaštitne maske i rukavice, a svako od njih ima i legitimaciju koju je izdala gradska opština Medijana.

Akcija odvija u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Niš.

Već ovih dana profesorima i učenicima Pravno-poslovne škole pridružiće se i učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu koji su javnosti već poznati po mnogim humanitarnim akcijama koje su do sada organizovali.

Ova će biti samo još jedna u nizu, a njihov primer će pokrenuti slične akcije i u ostalim školama kako bi što veći broj mladih pomagao starijim Nišlijama, a u tim akcijama se i smenjuju jer svako ima pravo, koliko god želeo da pomogne, i malo da odmori.