Svetski dan poezije: Slavlje na niškim ulicama

Svetski dan poezije u Nišu

Provetravanje pesme na Svetski dan poezije u Nišu

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša u saradnji sa gradskim institucijama i organizacijama četvrtu godinu za redom obeležava Svetski dan poezije u Nišu.

Organizovanim čitanjem i govorenjem stihova na javnim mestima, ulicama, trgovima i mostovima, članovi Društva sa svojim gostima daju doprinos popularizaciji, pisanju i čitanju poezije.

“Pozivamo sve niške pisce da 21. marta u podne dođu na plato Narodnog pozorišta u Nišu i pročitaju omiljenu pesmu omiljenog pesnika i da u susret proleću „Provetrimo“ stihove”, kažu u Društvu književnika.

Muzički gosti književnika ove godine biće muzičari iz grupe „The Wild Side + Marijeta Antić” i Željko Ljubić PITI, gitarista grupe Goribor.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika program se ne odlaže već samo premešta sa platoa u foaje Narodnog pozorišta, napominju organizatori .

Svetski dan poezije u Nišu podržavaju Niški kulturni centar, Narodna biblioteke “Stevan Srremac”, Narodno pozorište u Nišu kao i Nišvil festival.

Poetsko veče u Narodnoj biblioteci

U sredu 21. marta 2018. godine sa početkom u 19.00 sati, u čast Svetskog dana poezije, u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” biće održano poetsko veče.

Na promociji nove zbirke pesama Biljane Đoković „Odlazak pesme” pored autorke nastupiće glumac i muzičar Saša Pilipović.

Stručni osvrt na poeziju Biljane Đoković daće dr Ivan Cvetanović, prof. Filozofskog fakulteta u Nišu.

Global Digital Clinik