Studenti Mašinskog fakulteta u Nišu na revijalnom predstavljanju tima ,,Fly with us“

Studentski razvojni tim Mašinskog fakulteta u Nišu ,,Naissus SkyTech“ organizuje kick-off događaj ,,Sky is the limit“, pod sloganom ,,Fly with us“. Ovaj događaj ima za cilj predstavljanje studentskog razvojnog tima ,,Naissus SkyTech“ i povezivanje sa industrijom. Ideja je da tim predstavi svoje dosadašnje ideje, misiju i viziju, kao i buduće planove.

Studenti, članovi ovog tima, pozivaju zainteresovane da „polete sa njima“ u svet inovacija i svetske tehnologije dronova koju sami razvijaju. Kick-off događaj omogućava industriji i društvenoj zajednici da se upozna sa savremenom i svetskom tehnologijom koju razvija domaća „pamet“.

,,Mi u Naissus SkyTech timu smatramo da je neophodno da se čuje za nas i naše ciljeve. Kroz revijalno predstavljanje na našem prvom događaju ,,Sky is the limit – Fly with us“ imaćemo priliku da prikažemo široj publici kako su mladi i ambiciozni ljudi, sudenti, spremni da prave revolucionarne napretke u polju inovacija i naprednih tehnologija, kroz razvoj sopstvenog pametnog drona.“ ističe Tijana Kocić, predstavnik tima za odnose sa javnošću, studentkinja četvrte godine Mašinskog fakulteta u Nišu.

Pored navedenih aktivnosti, učesnici Kick-off događaja imaće mogućnost da prisustvuju panel diskusiji na atraktivnu temu ,,Studentski timovi: Akceleracija visokog obrazovanja i inovacija“ gde će steći uvid u to koliki je značaj angažovanja mladih tokom studija, ne samo za razvoj njihovih sopstvenih veština i znanja, već i za podsticaj razvoja inovacija i visokog obrazovanja jedne države.

Događaj će biti održan u četvrtak, 25.04.2024. godine sa početkom u 12 časova u prostorijama Naučno-tehnološkog parka u Nišu.

Naissus SkyTech je prvi studentski razvojni tim na prostoru Južne Srbije koji čine mladi i ambiciozni studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Tim je osnovan sredinom 2023. godine sa sedištem na Mašinskom fakultetu u Nišu sa ciljem okupljanja studenata ovog fakulteta radi dizajna i razvoja autonomnog drona koji pomaže unapređenju industrije, procesa i sistema.

Takođe, članstvo u timu studentima pruža mogućnost sticanja novih znanja i veština, primene već stečenog teorijskog znanja na praktičnom primeru, ali i jačanju komunikacijskih, prezentacionih i drugih „mekih“ veština tokom studija.

,,Postojanje ovakvog tima na Mašinskom fakultetu predstavlja motivacioni faktor mladim ljudima da odluče da sutradan upišu naš fakultet i uključe se u rad samog tima i daju svoj doprinos istoj. Mislimo da jedan ovakav tim predstavlja odličnu priliku budućim i sadašnjim studentima fakulteta da stiču praktično znanje iz raznih oblasti. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo samom Mašinskom fakultetu i dekanatu koji podržava sve naše aktivnosti.“ zaključuje Mihajlo Milojković, predstavnik podtima za dizajn i 3D modeliranje, student treće godine mašinskog inženjerstva na Mašinskom fakultetu u Nišu.

Naissus SkyTech podstiče inovativno razmišljanje i širi vidike budućih inženjera. Pruža mogućnost studentima da još tokom samih studija imaju drugačiji pristup edukaciji koji podržava sticanje praktičnog znanja.

Kao što je već pomenuto, tim se, zbog atraktivnosti teme danas u svetu, bavi dizajnom i razvojem autonomnog drona koji pomaže unapređenju industrijskih procesa.

Do danas tim broji 25 članova, koji uz podršku profesora, asistenata i saradnika na fakultetu teži ispunjenju svog cilja – prvi usprešan let sopstvene bespilotne letelice.

Global Digital Clinik