Stiže prva grupa turista sa vaučerima za odmor u Niškoj Banji

niška banja
Foto: GO Niška Banja

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u 2018. godini opredelilo 400 miliona dinara za 80.000 vaučera za podsticaj domaćeg turizma.

Prvi put se vaučeri za subvencionisano korišćenje usluga mogu koristiti i na teritoriji Gradske opštine Niška Banja.

Prvi turisti stižu već danas, a specijalan doček prirediće im predsednik GO Niška Banja, Dejan Jovanović, najavljuju iz ove niške opštine i dodaju da je stanodavcima za realizaciju ove akcije resornog minsitarstva pružena sva neophodna pomoć.

U Niškoj Banji šest ugostiteljskih objekata se prijavilo i kategorisalo svoje smeštaje za turiste sa vaučerima za odmor.

To su: Prenoćište Zone, Smeštaj „Bojić“, Vila Olivera, Sobe Bojić Ljiljane, Smeštaj Tasković i Apartmani Urošević.

Podsetimo, podsticaj domaćeg turizma se sprovodi kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera.

Vaučere za letovanje mogu koristiti penzioneri, nezaposlena lica, građani koji primaju tuđu negu i pomoć, ratni invalidi i svi koji mesečno zarađuju manje od 60.000 dinara.

Vaučerom se ne može vršiti plaćanje usluga hrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse, odnosno drugih dadžbina.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik može jednomu toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i drugeusluge, boravišna taksa i dr.

Turisti koji preuzmu vaučer za subvencionisani smeštaj u Niškoj Banji mogu ga iskoristiti najkasnije do 20. novembra 2018. godine

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP “Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, što znači da period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može biti kraći od 30 dana.