SK Niš utvrđuje prvo mesto u Kupu Srbije

Deseti memorijal “Aleksandar Saša Knežević” održan je ovog vikenda u Beogradu, u organizaciji beogradskog kluba BSK. Turnir je predstavljao treću etapu Kupa Srbije, učestvovalo je 89 takmičara iz 21 ekipe.

Boje niškog kluba branilo je 7 streličara, a kući su doneli 3 zlatne i jednu srebrnu medalju.

Izuzetnu formu je još jednom pokazao Ognjen Nedeljković, najbolji srpski kompaundaš. Osvojenih 704 poena u kvalifikacijama može se smatrati visokim rezultatom i na međunarodnom nivou.

Nije bilo neizvesnosti ni u borbama za medalje – Ognjen je u tri kruga eliminacija ukupno imao samo pet devetki, uz 40 strela koje su završile u samom centru mete, gađanje koje ne ostavlja nikakvu nadu protivnicima da bi mogli napraviti iznenađenje.

Kod golog luka – sličan rasplet događaja: nakon odličnih 595 poena i vodeće pozicije u kvalifikacijama, Dejan Stojanović je sve tri protivnika u eliminacijama lako savladao ne izgubivši niti jedan set. Ovim trijumfom je Dejan učvrstio vodeću poziciju na tabeli Kupa Srbije u individualnoj konkurenciji.

U disciplini olimpijski luk bilo je puno više neizvesnosti. Kvalifikacije su završene u redosledu takmičara koji se ove sezone vidi na skoro svakom turniru: Mihajlo Stefanović ubedljivo prvi (sa odličnih 643 poena), Marko Vulić četvrti. Međutim, ovog puta je zlatna medalja otišla u Pančevo jer je Mihajlo koncentraciju izgubio u odlučujućem meču za prvo mesto, pa se morao zadovoljiti srebrnom medaljom. Marko Vulić i nakon eliminacija – četvrti. Da se ne bi prekinula tradicija pobrinula se Danica Nikolić, koja je osvojila zlato za SK Niš, i to u ženskoj juniorskoj konkurenciji.

Nakon trećeg kola Kupa Srbije Streličarski klub Niš je učvrstio vodeću poziciju na tabeli, praktično bez šanse da bude skinut sa vrha u završnici sezone. Istovremeno, u sve tri discipline individualno, u muškoj seniorskoj konkurenciji, niški streličari zauzimaju vodeće pozicije.

„Plan za ovu sezonu ostvarujemo korak po korak. Svi naši takmičari, vođeni trenerom Miljkom Čolovićem, naporno rade i pripremaju se za završnicu sezone, a reprezentativci posebno i za predstojeća svetska i evropska prvenstva“, naglašavaju u niškom klubu.