Sednica Skupštine grada Niša i protest građana u petak

Plakat Inicijative
Plakat Inicijative "Ne damo niški aerodrom"

Sednica Skupštine grada Niša, na kojoj bi jedna od tački dnevnog reda mogla da bude i odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi, biće održana u petak, 22. juna od 8 sati, saopštio je predsednik Skupštine grada Niša, Rade Rajković.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” zakazala je već protest za sve one koji su protiv ove odluke i pozivaju građane da se od 9 sati okupe ispred zgrade Skupštine.

“Svi građani Niša su dobrodošli u svojstvu građana. Kao i uvek do sada, pozivamo vas da na okupljanje dođete bez nacionalističkih i partijskih obeležja, kao i obeležja udruženja“, ističu iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom”. 

Podsetimo, Gradsko veće Niša je 30. marta, na preporuku Vlade Srbije usvojilo odluku da se državi ustupe osnivačka prava, imovina, sertifikati i licence aerodroma “Konstantin Veliki”, nakon čega su počeli protesti građana koji su organizovali predstavnici Inicijative.

Poslednja sednica Skupštine grada Niša održana je 23. marta, tako da će sutrašnja sednica biti održana u zakonskom roku.

Još nije potvrđeno da li će se tačka o aerodromu naći pred niškim odbornicima.

Za sada je još u aprilu odbornicima stiglo pismo sa materijalima za narednu sednicu odnosno 24. sednicu Skupštine grada Niša, dok se danas u predlogu za proširenje dnevnog reda navodi predlog odluke o prenosu udela i osnivačkih prava nad javnim preduzećem za aerodromske usluge “Aerodrom Niš” Niš, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na programe Direkcije za izgradnju grada Niša, JKP “Parking servisa”, JKP “Gorice”, JKP “Mediane” i JKP “Gradske toplane”. 

Global Digital Clinik