Saznajte šta se dešava iza scene Niškog simfonijskog orkestra

Niški simfonijski orkestar; Foto: wikipedia/Dejan Vukić

Šta se dešava iza scene Simfonijskog orkestra, da li ste nekada pričali sa zaposlenima o njihovom radnom danu, saznali šta je sve potrebno za organizaciju jednog koncerta? Želite da saznate više informacija o istoriji ove institucije kulture?

Pričamo o kulturi u dvorani Simfonijskog orkestra

EU info kutak Niš vodi građane u obilazak prostorija Niškog simfonijskog orkestra u petak, 25. maja od 9 sati kako bi saznali kako izgleda jedan radni dan u ovoj ustanovi.

„Nišlije će imati priliku da od zaposlenih čuju priču o Simfonijskom, radu ove institucije i najznačajnijim dostignućima. Osim toga, imaće jedinstvenu priliku da čuju generalnu probu koncerta „Najlepše operske arije – 160 godina od rođenja Pučinija„. Ovaj koncert će biti na repertoaru Niškog simfonijskog orkestra istog dana od 20 časova“, najavljuju iz EU Info kutka koji ovaj obilazak organizuje u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Podsetimo, Niški simfonijski orkestar ciklusom Jubileji kompozitora, slavi 160 godina od rođenja jednog od najvećih kompozitora opere, Italijana, Đakoma Pučinija.

Pučini se smatra za najvećeg kompozitora opere u Italiji, posle Đuzepe Verdija, a njegove opere: Toska, Boemi, Madam Baterflaj i Manon Lesko se nalaze na repertoaru svih velikih operskih kuća na svetu.

Solisti na koncertu su prvak Ciriške opere, tenor – Bojko Cvetanov i sopran Cvetelina Malđanska iz Sofijske nacionalne opere.

Zbog ograničenog broja mesta, svi zainteresovani svoje prisustvo bi trebalo da potvrde do četvrtka, 24. maja do 15 sati na mejl officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461.