Salto Mortale i NULA u AKC Fuzz ovog vikenda

Foto: AKC Fuzz

U petak 10. Marta u AKC Fuzz nastupiće bend iz Novog Sada Salto Mortale, lokalna podrška će im biti bend Opproprium, dok će u subotu 11. marta nastupiti bend NULA uz lokalnu podršku od strane benda Flag Crew.

Salto Mortale je novosadski bend, nastao 2021. godine. Osnovao ga je Goran Beg, bivši frontmen i gitarista benda Grate. Salto Mortale je tokom 2021. i 2022. godine snimio svoj prvi album “Ljubav, mir i sloboda” koji je objavljen 20. oktobra 2022.

Album je snimljen u Studiju Road. Za snimanje, miks, mastering i produkciju bio je zadužen Dragan Alimpijević Pik, koji je svirao i bas gitaru na albumu, dok su bubnjeve svirali Aleksandar Petrović Alek, Zoltan Šimon i Robert Moldvaji.

Na albumu gostuje Edward Zawadzki iz benda Only The Impeccables, koji je svirao solo gitaru na pesmi “Državni centri moći”. Autor svih tekstova i muzike je Goran Beg, dok su za pesmu “Put” muziku napisali Goran Beg i Dragan Alimpijević Pik.

Salto Mortale čine:

Goran Beg (vokal, gitara)
Nenad Karišić (gitara)
Igor Stepanović Stepa (bas)
Robert Moldvaji (bubanj)

Opproprium je novonastali bend iz Nisa. Sviraju metal i punk. Zajedno nastupaju od 2021, a kao oformljeni bend od 2022. godine. U planu im je da uskoro izbace album.

Opproprium cine:

Filip(gitara)
Ognjen(vokali)
Ilija(bubnjevi)

𝐍𝐔𝐋𝐀

Nadahnuti zajedničkim muzičkim i životnim eskapizmima, pokušali su i pokušavaju da urođeno teški i iskonski izraz egzistencijalne strepnje sublimiraju kroz podjenako groznu, prljavu, ali introvertnu i katartičnu muziku, namenjenu da slušaoca baci u atmosferu klaustrofobičnog beznađa, ali i da mu usmeri pažnju ka linijama bekstva i preporoda.

Foto: Milica Staletović

Diskografija benda NULA pruža sliku logične evolucije: od prvog demo snimka (izdatog 2015. za kuću Grim Reaper records kao kasetno izdanje), preko EP-ja (digitalno izdanje za Black Bow records 2017. i split 12” vinil sa beogradskim bendom In From The Cold za Ammonite, Grom i Geenger Records) do albuma SO ZEMLJE, objavljenog 13. maja 2022. za Geenger Records (digitalno), Via Nocturna Records (CD) i Three Moons Records (ograničen tiraž deluxe kaseta) koji ćete imati prilike da u celini čujete na ovom koncertu.

NULA gaji i nastavlja tradiciju najistaknutijih bendova post, sludge i doom metal orijentacije, poput Down, Crowbar, Neurosis, Cathedral, Yob itd.

Flag Crew je bend iz Niša nastao 2019. godine koji kombinuje zvuke tvrđeg rock n rolla,etala, bluza, punka i grungea uz primese opasnih skrimova na vokalu. I da, uskoro možemo da očekujemo njihov EP.

Vrata AKC Fuzz-a u petak i subotu otvaraju se u 21 čas, a cena ulaznica je 300 dinara.

Global Digital Clinik