Rezervoari sa dezinfekcionim sredstvom na četiri nove lokacije u Nišu

Rezervoar sa dezinfekcionim sredstvom
Rezervoar sa dezinfekcionim sredstvom

Mobilni rezervoari sa dezinfekcionim sredstvom od danas, 10. aprila, biće postavljeni na četiri nove lokacije u Nišu. Građani mogu preuzeti rastvor od 11 do 16 časova, potrebno je poneti odgovarajuću ambalažu (flaše, kanistere).

Građani će danas natrijum hipohlorit moći da preuzmu na sledećim lokacijama:

Gradska opština Niška Banja
1. Naselje Nikola Tesla, Zaplanjska 35 (kod marketa „5“)
Gradska opština Pantelej
2. Naselje Donja Vrežina (kod okretnice)
Gradska opština Palilula
3. Ulica Jovana Babunskog (ispred bubanjske pijace)
4. Ulica Vojvode Putnika

Iz JKP “Naissus” obaveštavaju da će sredstvo za dezinfekciju danas biti dostupno samo na ovim lokacijama. Od ponedeljka, 13. aprila, sredstvo za dezinfekciju biće dostupno na 23 lokacije. Do sada se natrijum hipohlorit delio na 19 lokacija na teritoriji celog grada.

Natrijum hipohlorit namenjen je isključivo za dezinfekciju površina (podova, hodnika, rukohvata). Nije namenjen za dezinfekciju ruku, tepiha, odeće, nameštaja ili životinja. Ne koristi se sa drugim sredstvima, i ne sme doći u kontakt sa kožom. U slučaju kontakta sa kožom ili očima, potrebno je isprati ih velikom količinom vode. Ukoliko se proguta neophodna je lekarska pomoć. Rastvor treba držati van domašaja dece, na tamnom i hladnom mestu.

Rastvor će biti podeljen i upravnicima stambenih zgrada, a iz “Naissus”-a obaveštavaju da će distribucija biti obavljana periodično, kako se ne bi ugrozio proces funksionisanja proizvodnje vode.

Radovi na vodovodnoj mreži

Zbog havarije na vodovodnoj mreži na uglu ulica Branka Krsmanovića i Blagoja Parovića kod JKP Gradska Toplana Niš biće mogućeg prekida u vodosnabdevanju do 15 časova, kako bi se kvar uklonio.

Autor N.M.

 

Dostava hrane u Nišu