Repertoar Lutkarskog pozorišta

Predstava Priča o princu jedincu
Onlajn predstave Lutkarskog pozorišta

Lutkarsko pozorište u Nišu objavilo je repertoar za predstojeći vikend. Ovog petka Pozorište lutaka posetiće Klinički centar u Nišu i Pozorište mladih u Sarajevu u sklopu Osmog festivala dječije umjetnosti. Na matičnu scenu se vraća u nedelju predstavom “Crvenkapa na zrnu graška”.

Lutkarsko pozorište Niš
Lutkarsko pozorište Niš

Redovni repertoar

Predstava „Crvenkapa na zrnu graška“ biće izvedena i na matičnoj sceni Pozorišta lutaka u okviru redovnog repertoara u nedelju 8. maja u 11.30.

Predstavu je režirala Miroslava Janković, a uloge tumače Stanislava Joković i Davorin Dinić.

Petak, 6. maj, 11.00, Klinički centar Niš

Crvenkapa na zrnu graška

Petak, 6. maj, 19.00, Osmi festival dječije umjetnosti, Pozorište mladih Sarajevo

Trnova ružica

Nedelja, 8. maj, matična scena Pozorišta lutaka Niš

Crvenkapa na zrnu graška

Učešće na Osmom festivalu dječije umjetnosti  u Sarajevu

Ansambl Lutkarskog pozorišta Niš putuje u Sarajevo, gde će učestvovati predstavom „Trnova ružica“ na Osmom festivalu dječije umjetnosti.

Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo.

U takmičarskom delu programa učestvuje još 10 teatara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije: Gradsko pozorište „Jazavac“ Banja Luka, Pozorište za decu Kragujevac, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka, Pozorište mladih Sarajevo, Pozorište „Bora Stanković“ Vranje, Kazališna družina “Ivana Brlić-Mažuranić” Slavonski Brod, Mali teatar Zagreb, Narodno pozorište Tuzla i ART teatar Tuzla, Kazalište Mala scena Zagreb i Kazališna družina „Pinklec“ Čakovec.

Predstava „Trnova ružica“ je premijerno izvedena oktobra 2021.godine, a u Sarajevu će imati prvo festivalsko izvođenje. Predstavu je režirao Vladimir Lazić, dok uloge tumače Slobodan Miljković, Svetlana Mihaljović, Aleksandra Pavlovič i Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević, Toma Bibić i Jovan Živković (k.g.).

Pozorište lutaka nastupa u petak 6.maja u 19 časova u sarajevskom Pozorištu mladih.

Učešće na manifestaciji „Bolnica prijatelj dece“

Pozorište lutaka će u petak 6.maja u 11 časova izvesti predstavu „Crvenkapa na zrnu graška“ ispred Klinike za dečije interne bolesti i Klinike za dečiju hirurgiju. Predstava će biti održana u sklopu manifestacije „ Bolnica prijatelj dece“ koju organizuje Univerzitetski klinički centar Niš.