Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

Policija
Foto: PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su V.P. (1983) i M.M. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da su uzgajali i prodavali marihuanu.

Policija je u stanu i drugim prostorijama V.P. otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa 27 saksija kanabisa, ukupne težine 5,2 kilograma i pratećom opremom. U stanu je pronađeno i 150 grama marihuane, semenke kanabisa, vagica sa tragovima opojne droge i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

U sobi oca V.P. pronađena je kesa sa semenkama kanabisa težine 184 grama, lovačka puška i 133 metka različitog kalibra.

M.M. se sumnjiči da je zajedno sa V.P. uzgajao i prodavao marihuanu, a u pretresu njegove kuće pronađeno je oko 67 grama marihuane, jedan pištolj i pet metaka.

Policija je privela još dve osobe, koje se sumnjiče da su kupovale marihuanu od V.P. Privedena je četrdesetčetvorogodišnja žena, kod koje je pronađen paketić sa manjom količinom marihuane, kao i četrdesetpetogodišnji muškarac, kod kog su nađeni paketići sa manjom količinom marihuane i hašiša.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, V.P. i M.M. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Krivične prijave biće podnete i protiv muškarca koji se sumnjiči za nedozvoljeno nošenje oružja i proizvodnju droge, ali i protiv dvoje kupaca za nedozvoljeno posedovanje opojnih droga.

Global Digital Clinik