Program novogodišnje noći u Nišu

Nis, FOTO TANJUG / NIKOLA DIMITRIJEVIC
Nis, FOTO TANJUG / NIKOLA DIMITRIJEVIC

Niški kulturni centar organizuje prednovogodišnje zagrevanje kod TC „Kalča i doček nove godine na Trgu kralja Milana 31. decembra 2019. godine.

Za doček Nove 2020. godine priredili smo i nešto bogatiji i nešto drugačiji program koji je prilagođen svim uzrastima kako bi svako mogao da pronađe nešto za sebe, ali i koji će se odvijati na više punktova u gradu, kazala je gradska većnica Jelena Mitrovski, resorno zadužena za kulturu.

Ona je dodala da će ceo dan pred sam doček Nove godine biti ispunjen, a počinje programom za mlade. Doček se završava  koncertom Željka Samardžića na centralnom gradskom trgu koji počinje u 23 sata i trajaće do 1 sat posle ponoći. Zajedno sa njim Nišlije će na trgu isprati staru i dočekati Novu godinu.

“Koncerti se održavaju na dve lokacije. Jedna je kod Stare Srbije gde će posetioce zabavljati DJ-ejevi, a druga je kod TC Kalča i na njoj će rok grupa „Kerber“ imati svoj koncert koji počinje u 15 sati. U to vreme biće zatvorena ulica Nikole Pašića od Popa Luke Lazarevića do Alekse Nenadovića od 14,30 do 17,30 sati zbog koncerata koji se tu održavaju. Od 20 sati će biti zatvorena ulica Milojka Lešjanina . Nakon toga se priprema prostor za koncert, policija i obezbeđenje će u to vreme takođe biti na trgu, a ulica će biti zatvirena  do dva ili pola tri iza ponići kada će radnici JKP „Medijana“ obaviti svoj deo posla“, kaže Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra

„Ove godine na centralnoj gradskoj bini nastupa pop pevač Željko Samardžić za čiji je koncert sve pripremljeno, a posebnu pažnju samo posvetili bezbednosti građana“, kazao je Savić.