Poziv za “KreNI9” konferenciju i neke nove kreativne ideje mladih ljudi.

Poziv za učešće na devetoj po redu KreNI konferenciji kreativnih industrija koju organizuju Mladi ambasadori, biće otvoren do 20. novembra – za sve kreativne i inovativne mlade ljude koji studiraju ili imaju neko iskustvo u ICT-u, dizajnu, marketingu, arhitekturi, menadžmentu.

Tema KreNI9 je “Reinventing skills” odnosno novi pristupi u razvoju veština kao odgovoru na nove tehnologije, novi poslovni modeli i izmenjena ekonomska realnost i održaće se uživo 1. i 2. decembra u hotelu Ambasador u Nišu.

Stručnjaci će svoju priču fokusirati na ogromnu upotrebu veštačke inteligencije u svakodnevnom radu, veštine koje su potrebne svim profilima da pravilno „koriste mašine“ i meke veštine koje su sve potrebnije u digitalizovanom svetu.

KreNI9 učesnici će raditi sa međunarodnim stručnjacima iz Italije, Švedske, Austrije, Francuske, Portugalije, SAD-a, Grčke i Srbije. Kroz kreativne ideje mladih biće predloženi najbolji načini za pojedince i organizacije da ostanu relevantni i da se prilagode promenljivim zahtevima tržišta.

Biraće se pobednička ideja na dva stejdža i pobednici će dobiti priliku da učestvuju u studijskoj poseti nekoj evropskoj zemlji i razrađuju ideju sa svojim vršnjacima iz inostranstva.

Podsećamo,KreNI konferencija je festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne, kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta.

Cilj konferencije je osnaživanje mladih ljudi i njihovo uključivanje u mapiranje i rešavanje izazova u okruženju.

U poslednjih sedam godina je tokom konferencije razvijeno 35 ideja od strane mladih, koje doprinose unapredjenju grada Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija.

Global Digital Clinik