Planinarski dan na Evropskom pešačkom putu E7 – na Kameničkom Visu

Planinarski klub Železničar Niš, Lokalna fondacija Niš i EU info kutak Niš organizuju jednodnevnu planinarsko-prijateljsku akciju na deonici Evropskog pešačkog puta E7 na Kameničkom Visu. Okupljanje svih zainteresovanih planinara i ljubitelja prirode je zakazano za nedelju 15. oktobar u periodu od 8:30 do 9:00 časova u selu Kamenica. Početak akcije je zakazan za 9:00.

Deo evropskog pešačkog puta E7, koji prolazi kroz Niš, ide kroz Miljkovac, Cerje, zatim preko Kameničkog visa i izletišta Dabilo se spušta do Srećkovog vrela, pa dalje do gradske Tvrđave, a nakon toga nišavskim kejom do Niške banje i završava preko Mosora i Bojaninih voda na devojačkom grobu.

Uz podršku Lokalne fondacije Niš, deo puta koji prolazi kroz Niš je nedavno obeležen signalizacijom koja pešacima, trkačima i planinarima olakšava kretanje ovim delom koridora.

Detalji akcije Kamenica-Kamenički vis-Kamenica:

-datum:15. oktobar

-vreme okupljanja:08:30-09:00h

-lokacija (okupljanje):Kamenica, kod stanice

-vreme na stazi:oko 7h

-težina akcije:laka

-dužina akcije:6,5km

-očekivano vreme izlaska na Kamenički vis 11 časova (pauza za druženje u trajanju od 2 časa)

-očekivano vreme povratka 16 časova

Potrebna oprema:

-udobne patike/cipele

-voda 2L

-hrana iz ranca

-sredstvo za zaštitu kože od sunca

Na zakazano mesto susreta moguće je doći sopstvenim prevozom ili autobusom br 14A čiji je red vožnje zakazan za nedelju u 8:20 (polazak sa prigradske autobuske stanice iz Niša) i 15:40 (polazak iz Cerja).