Peti viteški festival na Tvrđavi

tvrđavi
Foto: "TON"

Viteški festival pod nazivom „Zaštitnici Tvrđave“, biće organizovan 10. i 11. jula na Tvrđavi u Nišu. Iz Turističke organizacije Niša (TON), navode da sve posetioce očekuje zanimljiva postavka u kojoj će moći da uživaju sve generacije.

Vitezovi, dvorske dame, konjanici, oklopi, oružje i još mnogo toga prema najavama koje stižu iz TON-a čeka vas na ovogodišnjem, 5. viteškom festivalu „Zaštitnici Tvrđave”, koji će biti održan tokom narednog vikenda, 10. i 11.jula na Tvrđavi.

“Dođite da doživite duh srednjeg veka, obucite se kao vitezovi, oprobajte se u streličarstvu, takmičenju u ispijanju piva, viteškim igrama, jahanju i prošetajte viteškim selom”, pozivaju iz TON-a.

Dodaju da je niška viteška družina „Zmajeva griva“ osmislila zanimljiv program i postavku u kojoj će moći da uživaju sve genereacije, ističući da je ovaj festival jedinsvena prilika za građane da za vikend pobegnu od gradske gužve i vreline asfalta, a opet budu u centru grada i predivnom ambijentu Tvrđave.

Najvaljuju da će građni moći da se podsete  dela naše istorije, i da će pokazati kako vitezu oklop, šlem, mač i konj nisu značili samo zaštitu i snagu, već ponos, hrabrost, čast, ljubav i čestitost.