Opozicija pobedila u centralnoj niškoj opštini Medijana, SNS u Panteleju i Niškoj Banji

izbori niš
Foto: Naissus.info

Na izborima za odbornike u opštinskom parlamentu u najvećoj niškoj opštini Medijana koalicija oko SNS-a nema većinu, pa postoji mogućnost da ujedinjena opozicija može da formira valst, pokazuju preliminarni rezulatati.

U niškoj opštini Medijana, prema preliminarnim rezultatima, moguće je da tri opozicione liste formiraju vlast. Opozicija zajedno ima preko 50% glasova – lista “Doktor Dragan Milić” osvojila je 27,96%, lista “Biramo Niš” 21,68%, a “Ujedinjeni-nada za Niš” 5,86%, dok je lista oko SNS-a osvojila 38,44% glasova. Navodi se i da su na dva biračka mesta poništena glasanja.

Iz Opštinske izborne komisje navode da su ovo rezultati na osnovu materijala sa 50 biračkih mesta, a da je glasanje poništeno na biračkim mestima broj 14. OŠ “Ćele Kula” i biračkom mestu broj 16 – Vatrogasni dom, ali ne navode i razlog, zbog čega je došlo do poništavanja na ova dva mesta.

U opštini Pantelej naprednjaci su odneli tesnu pobedu, tako što imaju jedan mandat više od opozicije.

Kako navode iz opštinske izborne komisije u opštini Pantelej, SNS ima tesnu većinu – 12 mandata, odnosno 46,63%, dok opozicija zajedno ima 11 mandata.

Grupa doktora Dragana Milića ima 6 mandata, odnosno 22,51%, koalicija “Biramo Pantelej” 4 mandata ili 18,21% glasova, a koalicija “Ujedinjeni-nada za Niš” jedan mandat ili 4,48%.

Naprednjaci su, prema preliminarnim rezultatima, bili ubedljivi u opštini Niška Banja gde su osvojili 12 mandata, odnosno 63,16%.

Grupa građana “Dr Dragan Milić” osvojila je 4 mandata, odnosno 19,61%. Po jedan mandat osvojile su liste “Biramo samostalnu i jaku opštinu”, “Ujedinjeni-nada za Niš” i “Niš, naš grad- Branislav Jovanović”.

U opštini Palilula koalicija okupljena oko SNS-a osvojila je 14 mandata odnosno 47,6 %, odsto glasova, lista “Dr Dragan Milić” 6 mandata ili 23,45%, “Biramo Niš”  4 mandata 14,66%  i lista “Ujedinjeni-nada za Niš” sa 6,19% i osvojenim jednim mandatom.

Kada je reč o opštini Crveni Krst i dalje nema rezultata.

Global Digital Clinik