Odluka Vlade: Festivali u avgustu- Nišvil i Egzit u istom terminu

niške manifestacije
Nišville- foto arhiva Nišville festivala

Procenivši da će epidemiološka situacija biti povoljnija od avgusta, Vlada je donela odluku da se festivali u Srbiji mogu održati u avgustu i septembru.

Na sastanku održanom između predsednice Vlade Republike Srbije i predstavnika manifestacionog turizma, raspravljalo se o uslovima neophodnim za održavanje festivala u Srbiji 2020. godine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici festivala „Egzit“, „Nišvil“, „Guča“, „Bir Fest“ „Lavfest“, „Arsenal“ i „Beogradski festival igre“. Oni sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova, piše na sajtu Vlade. Predstavnici sektora manifestacionog turizma izložili su probleme održavanja festivala i revitalizacije sektora. On je, kako kažu, među najpogođenijim negativnim posledicama pandemije.

Niški festival „Nišvil“ biće održan od 13. do 15. avgusta.

Odlučeno je i da će se “Egzit”, koji se inača održava u julu, održati od 13. do 16. avgusta, a festival „Lavfest“ u Vrnjačkoj Banji  od 6. do 8. avgusta.

Festival „Guča“ ove godine biće održan od 6. do 9. avgusta, a festivali „Bir Fest“ od 20. do 23. avgusta i „Mjuzik Vik“ na Ušću  28. do 30. avgusta. „Beogradski festival igre“ počeće 11. septembra.

Brnabić je najavila da će Vlada vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje. Istakla je da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno. Podjednako u cilju promocije lokalnog turizma i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma, navodi se u saopštenju.

Global Digital Clinik