Odgovor Ministarstva odbrane povodom tvrdnji NKD

ministarstvo odbrane
Izvor: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane oglasilo se povodom tvrdnji NKD da Grad Niš plaća 6.313 evra dnevno za kamatu na ime dugovanja za zemljište aerodroma.

Odgovor Ministarstva prenosimo u celosti:

Povodom nove lažne vesti Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) u vezi sa plaćanjem kamate za zemljište aerodroma u Nišu, radi istinitog obaveštavanja javnosti ponovo ukazujemo da Grad Niš neće plaćati Ministarstvu odbrane 6.313 evra dnevno za kamatu na ime dugovanja za zemljište aerodroma.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju objavila je deo Ugovora iz 2010. godine u lošoj nameri da obmane javnost i građane Niša.

Međutim, Nacionalna koalicija za decentralizaciju nigde nije navela da postoji i Zaključak Vlade Republike Srbije iz 2018. godine u kojem je definisano da će ugovorene obaveze Grada Niša prema Ministarstvu odbrane biti regulisane posebnim zaključkom Vlade, odnosno zaključenjem novog aneksa navedenog ugovora.

Još jednom ističemo da Ministarstvo odbrane nije predložilo pokretanje postupka utuženja niti potražuje od Grada Niša isplatu kamate u iznosu od 6.313 evra dnevno za zemljište aerodroma u Nišu, a Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju pozivamo da prestane da objavljuje lažne vesti kojima uznemirava javnost.

 

Dostava hrane u Nišu