Od danas “Oko sokolovo” na ulicama Niša

oko sokolovo
Foto: PrintScreen, Youtube

Od danas će na ulicama Niša će se naći vozila sa sistemom “Oko sokolovo”, koja će biti zadužena za regulisanje parkiranja Nišlija. Ovog meseca neće biti kazni, već samo opomene. Početkom avgusta će početi kažnjavanje.

Komunalna milicija će biti zadužena za regulisanje parkiranja na ulicama, dok će Parking servis imati isto zaduženje na opštim parkiralištima. Oni će zajedno koristiti sistem “Oko sokolovo” i razmenjivaće informacije.

U prvom mesecu neće biti kazni, već će građani samo dobijati opomene. Početkom avgusta građanima će se pisati prve kazne.

Plaćanje usluge parkiranja unapred, po započetom satu, vršiće se isključivo elektronskim putem, tako što korisnik kupuje elektronsku parking kartu: slanjem poruke preko mobilnih operatera, mobilnom aplikacijom za plaćanje instaliranom na mobilnom uređaju ili na odgovarajućim prodajnim mestima.

Nadležni kažu da će tako biti manje nepropisno parkiranih vozila i gužvi, da će trotoari da budu prohodniji za pešake, zagađenje manje, kao i da će budžet Grada da ima veće prihod.