Nova zgrada Kliničkog centra postaje kovid bolnica: Kod 94 pacijenta potvrđeno prisustvo virusa

raste broj pacijenata
Klinički centar Niš

Nova zgrada Kliničkog centra ulazi u kovid režim. U KC Niš se na lečenju nalazi 207 pacijenata, a kod 94 potvrđeno je prisustvo korona virusa.

U poslednja 24 sata jedna osoba je preminula, dok se šestoro pacijenata nalazi na respiratorima, i u veoma teškom stanju. U starom delu Kliničkog centra na lečenju je 207 pacijenata, kod 94 potvrđeno je prisustvo korona virusa. Polovina pacijenata je iz Niša, a ostali su iz drugih gradova sa juga Srbije.

Na Dečijoj klinici je 12 pacijenata, šestoro je pozitivno na korona virus. Na klinici su sa svojom decom i tri majke, kod kojih je takođe potvrđeno prusustvi virusa. Petoro dece je iz Niša, ostala su iz gradova u okruženju. Najmlađe dete ima godinu i po dana. Na konferenciji za medije je rečeno da deca imaju blaže simptome, i da nakon 3-5 dana u bolnici, budu pušteni kući.

Nova zgrada Kliničkog centra ulazi u kovid režim

Počelo je preseljenje pacijenata iz nove zgrade Kliničkog centra, koja postaje kovid bolnica. U zavisnosti od epidemiološke situacije već sutra ili prekosutra primiće prve pacijente sa korona virusom. Urgentni centar i operacione sale će ostati u zelenoj zoni kako bi mogli da se zbrinu i ostali pacijenti.