Niš ekspres prodaje mesečne karte po punoj ceni, a nema dovoljno polazaka

Niš-ekspres a.d. Niš
Niš ekspres prodaje mesečne karte po punoj ceni, iako nema redovnih polazaka

Preduzeće za prevoz putnika, Niš ekspres, nastavilo je sa radom. Međutim red vožnje nije sasvim regulisan, a mesečne karte se prodaju po punoj ceni.

Tokom vanrednog stanja nije bilo saobraćaja, a od 4. maja međugradski prevoz počeo je da funkcioniše. Našoj redakciji stiglo je nekoliko primedbi u vezi sa redom vožnje ovog preduzeća. Naime, iako se mesečne karte prodaju po punoj ceni, nisu vraćeni svi redovni polasci.

Ovo je direktno pogodilo radnike koji svakodnevno putuju na posao linijom Pirot-Niš. Čitateljka, koja je zdravstveni radnik i koja radi po smenama kontaktirala je Niš Ekspres. “Poslala sam 30 mejlova na adresu za primedbe. Nijedan odgovor nije stigao.” Nakon ovoliko bezuspešnih pokušaja obratila se marketing službi. Oni su na njenu primedbu odgovorili i rekli da će njen zahtev proslediti nadležnima u Pogonu putničkog saobraćaja. U galeriji ispod se nalaze fotografije prepiske:

Sa sličnim problemom susrelo se i dvadesetak radnika koji putuju na relaciji Bela Palanka-Niš. U njihovim firmama rad se realizuje u tri smene. “Kada radimo u drugoj smeni, završavamo u 23 časova. Ranije smo imali redovni polazak iz Niša u 23:30, međutim njega više nema. Mesečne karte smo platili po punoj ceni, iako nema dovoljno polazaka“, priča jedna od putnica.

S obzirom na to da na posao, kao i svi, moraju ići, prinuđeni su da se snalaze. “Nemamo svi automobile i vozačke dozovle. Moramo da organizujemo rođake i komšije da dolaze po nas. To, na mesečnom nivou, košta nekoliko hiljada dinara preko iznosa kojim plaćamo mesečne karte“, priča radnik jedne fabrike u Nišu, dugogodišnji putnik Niš Ekspresa.

Što se drugih prevoznika tiče, njihove cene su pristupačnije, ali takođe nema dovoljno polazaka. “Kada smo prinuđeni da se sa posla vraćamo taksijem, za vožnju u jednom pravcu plaćamo oko 2000 dinara“, dodaje on.

Želeli su da razgovaraju sa nekim iz ovog preduzeća, te su otišli na Glavnu autobusku stanicu u Nišu. Tamo im je rečeno da mogu da se obrate šefu stanice, ali da on nije tu i da ga kontaktiraju putem pismenog zahteva.

Meštani sela Perutina, u blizini Niša, umesto uobičajenih 7 polazaka, sada imaju svega dva. Jedan je iz sela ka Nišu u 6 časova ujutru, a drugi kreće iz Niša ka Perutini u 16 časova.

Želeći da čujemo i drugu stranu priče. Pozvali smo Niš Ekspres i pitali ih zbog čega nema svih polazaka, a mesečne karte se prodaju po punoj ceni. Zanimalo nas je i da li će se i kada polasci vratiti. Rečeno nam je da svoja pitanja pošaljemo na mejl, i da će biti prosleđena nadležnima. Međutim, do trenutka pisanja teksta nismo dobili odgovor.

 

 

Dostava hrane u Nišu