Nastavlja se suđenje Ninoslavu Jovanoviću: Danas svedoče neuropsihijatri

saslušan
Foto: Marija Vučićević

Danas se nastavlja suđenje Ninoslavu Jovanoviću, koji je 20. decembra prošle godine oteo maloletnu devojčicu.

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću počelo 29. maja, a na dašnjem ročištu biće saslušani neuropsihijatri koji će govoriti o uticaju preživljene traume na psihu devojčice. Ranije su sudsko medicinski veštaci dali svoj sud o fizičkim povredama koje je maloletnica zadobila.

Ukoliko ne bude novih dokaznih predloga, sud bi mogao da zakaže iznošenje završnih reči što je poslednji korak do prvostepene presude.

Na jednom od prethodnih ročišta, optuženi je tražio ponovno obavljanje njegovog neuropsihijatrijskog veštačenja. Tražio je i da se uz prisustvo svedoka ispitaju lekari koji su konstatovali jednu od povreda kod maloletne žrtve otmice.

Sud je oba predloga optuženog odbio, dok je predlog advokatice oštećene da se obavi psihijatrisjko veštačenje devojčice prihvaćen.

Ninoslav Jovanović je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu ka školi. Nakon višednevne potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, pripadnika odreda Žandarmerije i građana, ona je pronađena 29. decembra. Jovanović je uhapšen 5. januara 2020, na groblju u Malči.