Nastavlja se suđenje Jovanoviću iz Malče za otmicu devojčice iz Suvog Dola

saslušan
Foto: Marija Vučićević

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče, optuženom za otmicu i zlostavljanje 12-godišnje devojčice, nastavlja se danas.

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno ispitivanjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu Niš, piše Beta. Na prethodnom ročištu, održanom 2. oktobra, o zločinu je svedočila devojčica koju je Jovanović krajem prošle godine oteo na putu do škole.

Devojčica koja ima status posebno osetljivog svedoka ispitivana je iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka.

U sudskom postupku, koji se vodi pred Višim sudom u Nišu, do sada su saslušani i lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko veštačenje optuženog i lekari Kliničkog centra Niš koji su lečili devojčicu nakon otmice.

Jovanović je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi. Nakon višednevne potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, pripadnika odreda Žandarmerije i građana, ona je pronađena 29. decembra.

Jovanović je uhapšen 5. januara 2020, na groblju u Malči. Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.