Marinika Tepić: Bojkot izbora okrnjio vlast

Tribina o bojkotu izbora

U Nišu je održana tribina na kojoj se govorilo o bojkotu izbora. Sa građanima su, o predstojećim izborima  razgovarali predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i potpredsednica i narodna poslanica Marinika Tepić.

Kod amfiteatra na keju okupili su se građani koji su odlučili da bojkotuju predstojeće izbore, 21. juna. Sa njima su razgovarali Dragan Đilas i Marinika Tepić. Tema razgovora bio je i legitimitet ovih izbora, i nebezbedni zdravstveni uslovi za njihovo održavanje.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić izjavila je da je bojkot izbora okrnjio vlast. “Oni se ne bave svojim konkurentima, već nama, koji i ne izlazimo na izbore. To je dokaz da su izbori farsa”, priča ona i dodaje, “Vučić na ove izbore izlazi sam. Svi ostali, i pored dobrih namera, ipak služe njemu i njegovom rezultatu”

Parlamentarni izbori održaće se 21. juna, a opozicija koja ih bojkotuje smatra da će to biti dan prekretnice.” “Građani svojim neizlaskom na izbore pokazuju da je Srbija u dubokoj političkoj krizi. Pritiskom koji će nastaviti da vrše, očekuju da se vanredni izbori, u regularnim uslovima, održe u narednih godinu dana.

Tribina na amfiteatru

Pored, Marinike Tepić, razgovaralii smo i sa Draganom Đilasom, predsednikom Stranke slobode i pravde. Na pitanje da li je ideju bojkota oslabilo to što su se neke stranke, poput Pokreta slobodnih građana, predomislile, on kaže da je bolje da je opozicija ostala složna kao pre tri meseca, ali dodaje: “Bojkot je stvar čoveka, a ne stvar stranaka. To da li neka stranka izlazi ili ne izlazi na izbore, neće uticati na suštinu. Mislim da će i pored svih pritisaka, koji se vrše na ljude, ovi izbori biti sa najmanjom izlaznošću u poslednjih 15 godina.”

Đilas smatra da parlament u kojem građani neće imati svoje predstavnike, neće moći da funkcioniše.”Moraćemo dogovorom da dođemo do uslova za održavanje pravih izbora.”

Tribina na amfiteatru

Borba opozicionih stranaka da uđu u parlament, na izborima na kojima se unapred zna pobednik, nije dovoljan razlog da se na njima učestvuje, zaključuje on.